SEGRE

ENQUESTA FUNDACIÓ BOFILL

Les famílies donen a l'educació un 6,2 i un 6,6 al col·legi dels fills

Un 56,6% vol més innovació als centres educatius

Imatge presa ahir del col·legi Lestonnac, situat a l’avinguda Prat de la Riba de Lleida.

Imatge presa ahir del col·legi Lestonnac, situat a l’avinguda Prat de la Riba de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies catalanes puntuen amb un 6,2 l’educació a Catalunya, i un 56,5% vol més innovació als centres, segons la primera edició de l’Edubaròmetre sobre la confiança de les famílies en el sistema educatiu, impulsat per la Fundació Jaume Bofill amb una mostra de més de 5.000 famílies. El director de la fundació, Ismael Palacín, i la directora d’Investigació, Mònica Nadal, van detallar que les famílies valoren el centre dels fills amb un 6,6.

A més, Nadal va destacar que el 53 per cent de les famílies considera prioritari que l’escola abordi la motivació per aprendre per sobre d’una bona preparació acadèmica (24 per cent) que, al seu entendre, és una competència que es dóna per suposada respecte al col·legi, i va subratllar que veuen el fet de saber conviure i els valors com a aspectes essencials perquè als fills “els vagi bé a la vida”.

Un 53% veu prioritari impulsar la motivació per aprendre per sobre de la preparació acadèmica

Així mateix, va indicar que el 42 per cent dels pares amb formació superior veuen essencial la transmissió de creativitat i esperit crític a l’escola mentre que la majoria de pares amb estudis obligatoris o inferiors prioritzen la bona preparació acadèmica. A més, va afegir que les famílies de centres públics es decanten per la creativitat i l’esperit crític i les de les escoles concertades o privades valoren més els hàbits de treball i l’esforç.

D’altra banda, l’exministre socialista d’Educació Ángel Gabilondo va assenyalar ahir que separar els alumnes per sexe als col·legis “no és inconstitucional”, però va afegir que “això no vol dir que sigui el millor model educatiu”. A més, el ministre d’Educació, Méndez de Vigo, va titllar de “demagog” Ciutadans, que al seu torn va criticar la inacció de l’Executiu en matèria lingüística a les escoles de Catalunya.

tracking