SEGRE

EDUCACIÓ EXAMEN

Per fi, opositors a professor

Un total de 1.476 lleidatans opten a una de les 2.000 places públiques a Infantil, Primària i Secundària a les quals es presenten 18.392 aspirants || Només un de cada onze aconseguirà obtenir una plaça

Opositors ahir a l’institut Josep Lladonosa abans de començar les proves.

Opositors ahir a l’institut Josep Lladonosa abans de començar les proves.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de set anys des de l’última convocatòria d’oposicions de professors d’Infantil, Primària i Secundària que convoca Ensenyament, ahir, per fi, un total de 18.392 aspirants, 1.472 de Lleida, van afrontar un examen en el qual es juguen el seu futur laboral i que opten a aconseguir una de les 2.000 places en joc, és a dir, només un de cada onze opositors aconseguirà l’objectiu. La Generalitat ja les va anunciar l’any passat, però va ser el Govern central el que finalment les va convocar en virtut de l’aplicació del 155.

Entre els aspirants hi ha tant acabats de titular com interins i malgrat que els sindicats demanaven que comptés més l’experiència per donar més opcions als segons, tots estan en igualtat de condicions ja que les proves són eliminatòries. La primera, que va començar ahir, estava dividida en una de pràctica (compta el 70%) i una de teòrica (un 30%), en la qual els aspirants van desenvolupar per escrit un tema de la seua especialitat d’entre els proposats pel tribunal. La segona prova, que només faran els que superin la d’ahir, consistirà en la presentació d’un programa didàctic i l’exposició oral d’una unitat didàctica, que seran valorades conjuntament.

Interins i graduats estan en igualtat de condicions, ja que les proves són eliminatòries

Els opositors que finalment superin aquestes proves, hauran d’acreditar després la seua experiència laboral. Amb la puntuació de l’oposició i la del concurs de mèrits, els aspirants obtindran una puntuació global que els ordenarà dins de cada especialitat i farà que siguin seleccionats o no en funció de les places assignada a cada especialitat.

Tot el procés acabarà a mitjans de juny i és la primera vegada que es fan a meitat del curs escolar, ja que sempre s’havien celebrat una vegada acabat.

“Ha estat molt difícil, com fer un examen de la universitat”

Josep Miquel és un dels 89 lleidatans que opten a una de les 223 places de matemàtiques per a docent d’educació Secundària i va explicar que la prova d’ahir va ser molt difícil. “Alguns problemes que hem hagut de fer eren de nivell universitari, no de Secundària”, va relatar. En el mateix sentit es va mostrar Lluís, que vol una plaça per a Física i Química. “La part pràctica era de nivell universitari, encara que la teòrica m’ha anat bé”, va explicar. Que els exàmens tinguin un nivell alt és perquè Ensenyament vol que a la segona prova passin els que estiguin ben preparats, ja que n’hi ha molts que “provaran” què és fer una oposició, asseguren alguns opositors. A més, també hi va haver crítiques d’aspirants perquè el temari no es renova des de fa vint anys i que en aquest temps no s’hagi aprofitat per actualitzar-lo. Les places més sol·licitades tant a Lleida com a Catalunya són les de geografia i història, on s’han presentat 2.177 docents, 144 de Lleida, per a 163 places.

Per fi, opositors a professor

Per fi, opositors a professor

tracking