SEGRE

SEGURETAT LABORAL

Els urbans cobraran un plus del 20% en les hores extra d'una desena de festes anuals

Principi d’acord per a actes com la cavalcada de Reis, rua de Carnaval, processons i revetlles de festes majors i Aplec || Sobre la nova retribució que es fixi per als serveis extraordinaris

La cavalcada de Reis serà un dels actes en què els que facin hores rebran aquesta retribució incrementada.

La cavalcada de Reis serà un dels actes en què els que facin hores rebran aquesta retribució incrementada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de la Paeria i els representants sindicals de la Guàrdia Urbana han assolit un principi d’acord en la negociació sobre la retribució de les hores extres –a més d’altres qüestions que afecten el cos– que preveu que el preu que s’acordi s’incrementarà en un 20 per cent en els serveis motivats per una desena d’actes festius. Són els de la cavalcada de Reis, la rua de Carnaval, els de la tarda i nit del Divendres Sant per cobrir la processó, els de tarda i nit de les Festes de Maig, els de tarda i nit de l’Aplec del Caragol, així com el de matí per a la rua de diumenge, els de tarda i nit de les Festes de Tardor i els torns de nit de Nit de Nadal i Nit de Cap d’Any.

El principi d’acord es va assolir en una reunió feta dijous passat, i arriba després de diversos mesos de boicot dels agents a fer hores extres de forma voluntària.

Les dos parts encara no han acordat la pujada del preu base de les hores extraordinàries

Les dos parts han mostrat voluntat d’intentar tancar un pacte a començaments de maig, abans que comencin les Festes de Maig. No obstant, queden per tancar diversos serrells. Un correspon al percentatge de pujada del preu base de les hores extra i quan entrarà en vigor.

En aquest sentit, els sindicats proposen que l’augment es comenci a aplicar parcialment aquest mateix exercici i es completi l’any que ve, mentre que el govern planteja aplicar el plus del 20 per cent a les festes més assenyalades a partir d’aquest mes de maig però que la pujada del preu base no entri en vigor fins al gener del 2019. Sí que hi ha consens en què el preu que s’estableixi serà vigent durant un període de cinc anys, actualitzant-lo d’acord amb la pujada salarial anual que els Pressupostos Generals de l’Estat fixin per als empleats públics.

De fet, l’ajuntament va començar a finals de l’any passat a aplicar aquest sistema d’actualització de la retribució d’aquestes hores després d’haver-la mantingut congelada uns vint anys.

Boicot encobert dels agents a aquests serveis des del gener

Els agents han protagonitzat un boicot encobert a fer hores extra des del mes de gener passat, la qual cosa ha portat la prefectura a obligar a treballar urbans que estan de festa en aplicació del reglament, que permet adoptar aquesta mesura per necessitats del servei. Fonts del cos van apuntar que aquest plantament va estar instigat inicialment pel sindicat Asigull i que fins i tot hauria pressionat agents que s’apuntaven voluntàriament, però ningú no ha corroborat aquesta acusació públicament.

tracking