SEGRE

HOSTALERIA NORMATIVA

Els hotelers alerten dels alts costos d''amagar' els aparells d'aire condicionat

Presenten al·legacions a l’avantprojecte d’ordenança de Paisatge que insta que no sobresurtin de la façana || Proposen que es resituïn “si és possible” i “no sigui desproporcionat econòmicament”

Una terrassa en què els para-sols no són quadrats.

Una terrassa en què els para-sols no són quadrats.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació d’Hostaleria ha presentat al·legacions a l’avantprojecte de l’ordenança de Paisatge “que afecta aspectes molt transcendents per als nostres establiments”, com l’obligació de situar els aparells de climatització de manera que no sobresurtin de la façana (article 13.2). Considera que en les edificacions existents en les quals hi ha a la façana, si “es van instal·lar en aquella ubicació, generalment és perquè no hi havia cap altra possibilitat tècnica”. I afegeix que, per a les noves activitats, “limita moltíssim la implantació de locals de planta baixa, la qual cosa perjudica l’activitat econòmica general i els propietaris”. Per això, proposen que s’inclogui que els aparells hauran de ser resituats “si és possible”.

L’avantprojecte també indica que la climatització “d’un local existent” ha de ser unitària per a diversos aparells d’un mateix edifici, que s’ubicaran preferentment a l’interior o a la coberta, amb la sortida exterior sense sobresortir de la façana i sense perforar la façana per col·locar els aparells ni els conductes, ni adossar-los a l’exterior. Hostaleria opina que l’aplicació d’aquest article (13.4) “suposaria en molts casos passar instal·lacions per elements comuns que requereixen autorització de la comunitat de propietaris” i precisa que “és molt difícil d’aconseguir”, per la qual cosa planteja introduir que es complirà aquest requeriment “sempre que sigui tècnicament possible i no desproporcionat econòmicament”.

Demanen que els para-sols puguin ser circulars i no només quadrats com preveu la normativa

Respecte a les terrasses, l’article 48.7 diu que “els para-sols tindran planta quadrada” i la federació creu que poden ser també circulars perquè “la forma no té cap incidència en el paisatge”. Demana eliminar la frase “no s’admet el tancament perimetral” de l’espai ja que es contradiu amb un altre punt que precisament regula com ha de ser el tancament, que veuen necessari per “la duresa climatològica de la ciutat”.

Demanen prolongar terminis per acatar normes

Els hotelers veuen insuficients els terminis per acatar la normativa, que són de 5 anys (per a tendals o terrasses) o de 10 (per a climatització, per exemple). Plantegen que siguin 15 i 20, respectivament. Veuen contradictori que una altra disposició del text digui que el termini d’adaptació és de 3 anys.

Una terrassa en què els para-sols no són quadrats.

Una terrassa en què els para-sols no són quadrats.ÒSCAR MIRÓN

tracking