SEGRE

Pla amb 46 propostes per millorar la canalització del riu a Lleida

Entre elles, promoure el piragüisme al tram urbà o adequar el marge dret com a parc urbà

Imatge d'arxiu del riu Segre al seu pas per la ciutat de Lleida.

Pla amb 46 propostes per millorar la canalització del riu a LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Llotja ha acollit aquest dimecres la segona edició del Fòrum de l'Aigua de Lleida, on s'ha presentat el nou pla del riu Segre a la ciutat. En ell, grups municipals a la Paeria, entitats ambientals i representants de les partides de l'Horta han debatut 46 propostes per a millorar aquest "espai fluvial que interacciona amb la ciutat i l'Horta".

El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa ha explicat que entre les idees que s'han proposat està "promoure la realització de noves activitats lúdico-esportives i saludables en el tram urbà com el piragüisme". En aquest sentit, ha destacat que una de les línies estratègiques és "fomentar la qualitat de l’espai fluvial com a espai públic". A més, una altra proposta és adequar com a parc urbà el marge dret del riu. Larrosa també ha senyalat que és cabdal "conservar i potenciar la biodiversitat del riu, tot garantint la seva funcionalitat ecològica".

El nou pla ha estat elaborat per la consultora medioambiental Ramon Folch i Associats i el seu cap de projectes, Josep Maria Palau, ha dit que una de les mesures més urgents que es necessita és desenvolupar un pla especial del riu. "És una figura urbanística que establiria quins camins que accedeixen al riu són públics o establir zones de reserves naturals com a la Mitjana".

tracking