SEGRE

TRIBUNALS APROPIACIÓ INDEGUDA

La Fiscalia manté els quatre anys de presó per estafa per a l'exbanquer

Bankinter sol·licita més de tretze anys de presó

El judici ha tingut lloc a l’Audiència de Lleida.

El judici ha tingut lloc a l’Audiència de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va deixar ahir vist per a sentència el judici contra P.C.A., exdirector d’oficina i gestor de banca privada acusat de quedar-se més d’un milió d’euros d’un centenar de clients, entre ells la seua mare. La sala va acollir ahir la tercera sessió del judici, en la qual van declarar suposats afectats i les parts van presentar els seus informes.

La Fiscalia va mantenir la petició de quatre anys de presó i que indemnitzi Catalunya Caixa (ara BBVA) amb 462.000 euros per un delicte continuat d’apropiació indeguda i un altre de falsedat en document mercantil, ja que va falsificar les firmes dels clients. Una quantitat, que va haver de reposar, que el mateix acusat va reconèixer haver-se quedat de tres clients, un dels quals la seua mare. El Ministeri Públic considera que s’ha d’aplicar l’atenuant de reparació del dany. La defensa es va sumar a l’escrit d’acusació de Fiscalia, però va sol·licitar que la condemna ha de ser d’onze mesos de presó perquè s’han d’aplicar els atenuants de confessió, reparació del dany i dilacions indegudes.

Només ha reconegut haver-se apropiat 462.000 euros, però l’acusen de quedar-se’n 671.000 més

Per la seua part, les acusacions particulars van sol·licitar penes molt més dures. Bankinter, entitat en la qual l’acusat va treballar posteriorment, considera que es va quedar amb més de 671.000 euros d’un centenar de clients. L’exbanquer ho va negar. Per aquesta raó, va elevar la petició de condemna fins als tretze anys i un mes de presó per tres delictes d’apropiació indeguda i falsificació de document mercantil a més d’una indemnització d’1,13 milions d’euros. Per la seua banda, el lletrat de Catalunya Caixa va sol·licitar una pena de sis anys i va assegurar que “aquest senyor en algun lloc té una fortuna amagada”.

tracking