SEGRE

AJUNTAMENT SERVEIS SOCIALS

La Paeria traslladarà aquest estiu als Camps Elisis l'atenció als temporers

Hi habilitarà dutxes, rober, bugaderia i no donarà allotjament a l’alberg a qui tingui contracte || La Crida diu que es crearan “assentaments” a l’entorn de persones que no tinguin on dormir

El pavelló 3 dels Camps Elisis, amb dos carpes al davant habilitades per a les Festes de Maig.

El pavelló 3 dels Camps Elisis, amb dos carpes al davant habilitades per a les Festes de Maig.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pavelló 3 de la Fira de Lleida, als Camps Elisis, acollirà aquest any l’oficina única d’atenció als temporers que arriben a la ciutat amb l’objectiu de treballar en la campanya de recollida de fruita. Serà operatiu de l’11 de juny al 22 d’agost i la Paeria hi habilitarà dutxes, rober i bugaderia, però no un espai per pernoctar, segons va explicar ahir el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans després de la comissió de Serveis Personals. Va defensar que el pavelló 3 compleix les condicions per a aquest servei i va dir que ahir es va informar a la xarxa d’entitats i institucions que participen en la campanya. Francesc Gabarrell, edil del grup municipal de la Crida, considera que la ubicació és un “error” i provocarà que es produeixin “assentaments” al voltant dels Camps Elisis de persones que no tinguin on dormir a l’estar “saturat” l’hostal Jericó, que funciona com a alberg, i al no proporcionar allotjament la Paeria a les persones que vinguin amb contracte. A més, va reiterar que ja hi ha temporers dormint al carrer. “Des de fa tres anys proposem habilitar un alberg de temporers”, va assenyalar.

Per la seua part, Rodamilans va remarcar que atendran tots els temporers que vinguin i va detallar que als que vagin a buscar ocupació els allotjaran uns dies a l’hostal Jericó, però no els que ja tinguin un contracte laboral (consideren que si qui els contracta no els proporciona allotjament, poden buscar-lo pel seu compte al tenir feina). No obstant, va dir que “intentarem tenir una xarxa de pisos i habitacions” per ajudar-los, va apuntar Rodamilans, i va acusar la Crida de crear “alarmisme”. Tanmateix, va admetre que durant la campanya “a Lleida hi haurà gent dormint al carrer, com a La Rioja i a tot arreu” i va considerar que Generalitat i Estat haurien d’abordar aquesta situació “com un tema de país”. Així mateix, va indicar que des del setembre de l’any passat s’han anat reunint amb alcaldes, consells comarcals i empreses i han aconseguit 360 places d’allotjament en diferents municipis per a temporers que tinguin contracte de treball.

Rodamilans admet que, malgrat els seus serveis, hi haurà persones dormint al carrer, “com a tot arreu”

En aquest sentit, la Crida opina que s’hauria d’haver informat abans de la decisió sobre la ubicació de l’oficina. L’any passat, va ser a l’antic convent de Santa Clara, al Barri Antic, però està pendent d’entrar en servei com a centre de dia de persones grans. Anteriorment, també va situar-se en altres locals d’aquest barri, com l’antic mercat de Santa Teresa.

Lleida ciutat i tres municipis, a favor del pacte per la reforma horària

L’alcalde, Àngel Ros, es va reunir ahir amb el promotor del pacte per la reforma horària, Fabián Mohedano, i li va traslladar que el consistori afavorirà que la ciutat s’hi pugui adherir. “Malgrat que no és una decisió municipal, l’ajuntament pot ajudar i actuar sobre aquest tema”, va apuntar, ja que afecta directament el comerç i les empreses. Aquesta reforma horària planteja, entre altres coses, sortir abans de treballar i avançar els horaris de dinar i sopar per millorar en qualitat de vida. Mohedano va explicar que els pactes locals tenen com a objectiu “fer un acompanyament a la ciutadania i a les empreses” per conscienciar de la necessitat de fer aquests canvis a l’organització horària. També es va reunir amb el president de la Diputació, Joan Reñé, ja que està previst que tres municipis més de la província s’afegeixin a aquests pactes locals. S’han eleccionat perquè siguin representatius de diferents mides de població.

tracking