SEGRE

Set membres dels CDR citats pels Mossos a Lleida s'acullen al dret a no declarar

Havien de respondre per la concentració davant de la subdelegació del Govern i pel tall de l'A-2 a Soses després de la detenció de Puigdemont

El CDR ha bloquejat l'autovia des de les 10 del matí i fins que la policia ha intervingut, cap a tres quarts de sis de la tarda.

Tall de l'A-2 a Soses i càrrega dels MossosÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han citat a declarar aquest dimecres set persones que van participar en les protestes convocades pels CDR davant de la subdelegació del Govern espanyol i a l'autovia A-2 a Soses en rebuig a la detenció, el 25 de març, del president Carles Puigdemont. Els set citats s'han acollit el dret a no declarar i els seus advocats han lamentat el fet de no tenir accés a les diligències per conèixer l'abast de la causa que se'ls imputa.

Aquesta setmana han estat detinguts i després posats en llibertat cinc joves de Lleida i un d'Alcarràs acusats de delictes de desordres públics i atemptat als agents de l'autoritat en la mateixa protesta davant de la subdelegació del Govern espanyol a Lleida. En aquesta concentració, convocada després de la detenció de Puigdemont a Alemanya, es van viure moments de tensió quan desenes de concentrats van desbordar el cordó policial per acostar-se a l'entrada de l'edifici, moment en què la policia va disparar trets a l'aire i va carregar contra els manifestants. Mig miler de persones es van concentrar dilluns al vespre a la capital del Segrià per rebutjar aquestes detencions.

tracking