SEGRE

Un sindicat recorre la convocatòria de docents interins a Catalunya per primar el català a un màster

Opositors, just abans d’iniciar les proves a l’abril.

Opositors, just abans d’iniciar les proves a l’abril.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Central Sindical Independiente i de Funcionarios (CSIF) ha recorregut l’última convocatòria de personal interí docent en els centres públics de Catalunya a l’entendre que els criteris de selecció són contraris a dret per primar la llengua catalana a la capacitació professional docent a través d’un títol oficial de màster.

Ho han anunciat avui en roda de premsa el president del sindicat, Miguel Borra, i els responsables d’Educació de CSIF a nivell nacional i a Barcelona, Mario Gutiérrez i Francisco Oya, respectivament, els qui han criticat que aquesta convocatòria de places, "de manera excepcional", obri la porta a persones que no compleixen els requisits de titulació obligatoris. Han recordat que la Llei Orgànica d’Educació (LLOÏ) estableix que per poder exercir la professió docent en els nivells posteriors a Infantil i Primària s’ha de comptar amb una formació pedagògica i didàctica de nivell de postgrau, és a dir, tenir un títol oficial de màster.

"La convocatòria de la Generalitat pretén esquivar aquest requisit", ha emfatitzat Miguel Borra, que ha avisat: "Ens tindran davant des del minut u aquells que cometin o emparin il·legalitats a l’exercici de la funció pública".

tracking