SEGRE

CIÈNCIA EDUCACIÓ

Un alumne del Joan Oró, becat per exercir d'investigador durant 3 anys

L’alumne del Joan Oró Roc Bellostas, aquest curs a Irlanda.

L’alumne del Joan Oró Roc Bellostas, aquest curs a Irlanda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Roc Bellostas, un alumne de quart d’ESO de l’institut Joan Oró, ha guanyat una de les cinquanta beques del programa Joves i Ciència que li permetrà exercir d’investigador precoç durant tres anys. Primer, aquest estiu estarà quinze dies a MónNatura Pirineus (un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera al Pallars Sobirà), on participarà en un projecte científic sobre la temàtica que ha triat: “Explorant l’estructura de les proteïnes: des dels gens fins a les nanomàquines”.

El següent estiu participarà en una investigació en un laboratori local i el tercer any s’enfrontarà al repte d’haver de proposar un projecte a desenvolupar en un centre d’investigació o en un programa internacional de ciència.

L’alumne becat, que actualment estudia a Irlanda, es va mostrar molt satisfet per poder formar part d’aquest programa científic i va destacar que va haver de superar diverses proves per aconseguir la beca.

Malgrat que la universitat encara li quedi una mica lluny, té clar el seu futur. “Des de petit la ciència m’ha apassionat i m’agradaria poder treballar en l’àmbit de la biomedicina”, va assegurar, i va afegir que encara no sap quin centre universitari escollirà, encara que apunta que preferiria estudiar la carrera fora d’Espanya.

tracking