SEGRE

POLÍTICA VANDALISME

Atac al bust de Lluís Companys i nova font 'groga' a Lleida

La Guàrdia Urbana identifica i denuncia un home per la gamberrada contra l’escultura || Aigua tenyida de groc a la fontana de la rambla d’Aragó

Atac al bust de Lluís Companys i nova font 'groga' a Lleida

Atac al bust de Lluís Companys i nova font 'groga' a Lleida

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana de Lleida va denunciar ahir un veí de la ciutat com a presumpte autor d’un atac al bust del president Lluís Companys que hi ha davant del Teatre Municipal de l’Escorxador de la capital del Segrià. Al matí l’estàtua va aparèixer amb pintura roja. El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Lleida va denunciar a les xarxes socials que durant la nit algú havia pintat amb un esprai el rostre i la inscripció de l’escultura. La brigada de neteja de la Paeria va procedir ràpidament a netejar l’estàtua del president Lluís Companys. Paral·lelament, la Guàrdia Urbana va obrir una investigació. Un testimoni va facilitar la identitat del suposat autor, que poc després va ser localitzat per la Urbana, que li va obrir diligències per una infracció de deslluïment de béns que, segurament, acabarà en una sanció econòmica, segons van informar fonts solvents.

D’altra banda, ahir també va sortir aigua tenyida de color groc a la font que hi ha entre la rambla d’Aragó i el carrer Lluís Companys de Lleida, en una acció que va reivindicar el CDR Escorxador-Mariola. Només un dia abans, la font ornamental que hi ha a la plaça de la Pau de la capital del Segrià, al davant de la subdelegació del Govern central a Lleida, també lluïa el mateix aspecte, en un acte reivindicatiu del CDR Noguerola. Ahir la font no funcionava. D’altra banda, a les Borges Blanques, dissabte van substituir la plaça Constitució per la nova denominació “1 d’Octubre”.

tracking