SEGRE

Metrovacesa finalitza els tràmits per a la llicència de les torres de la Llotja

L’empresa titular del solar ha presentat els documents que mantenien paralitzat l'expedient i ha realitzat els pagaments

Recreació virtual de les torres d’habitatges previstes al costat de la Llotja.

Recreació virtual de les torres d’habitatges previstes al costat de la Llotja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Metrovacesa va presentar aquest dilluns tota la documentació per obtenir la llicència per construir les torres de la Llotja de Lleida. Segons ha anunciat l'alcalde, Àngel Ros, la firma titular del solar annex a l'equipament lleidatà ha formalitzat tots els tràmits per construir els dos edificis de 21 plantes després de presentar dos documents que mantenien paralitzat l'expedient i d'haver realitzat els pagaments per poder iniciar els treballs.

L'ajuntament estava pendent que Metrovacesa aportés el dipòsit de garanties sobre residus i reposició de paviments i el document en el qual assumeix la direcció facultativa i la direcció d’execució. Un cop complert aquest tràmit, l'empresa podrà començar a construir les dues edificacions projectades pels arquitectes Patxi Mangado, Ramon Sanabria i Ramon Maria Puig.

L’impacte econòmic d’aquesta construcció es calcula sobre uns 30 milions d’euros i es crearan un mínim de 500 llocs de treball durant les obres. La previsió és que durin uns 3 anys.

Ros ha remarcat la importància de la posada en marxa d’aquest projecte, que permetrà cohesionar urbanísticament l’entorn del Palau de Congressos - La Llotja. El projecte de les torres es remunta a fa una dècada i el terreny ha canviat de titularitat en diverses ocasions, ja que després que l’adquirís una constructora local en ple boom, amb la crisi va passar a mans de Catalunya Caixa primer i Catalunya Banc després i, finalment, a la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària, que el va acabar retornant al BBVA (a l’haver-se quedat amb Catalunya Banc). Quan l’any passat es va reactivar la iniciativa, els arquitectes Patxi Mangado, Ramon Sanabria i Ramon Maria Puig van presentar un disseny de les torres diferent a l’original (en el primer els edificis tenien diferents altures i orientació). Llavors, la Paeria va afirmar que, després de la llicència, l’empresa té un any per iniciar les obres i tres per acabar-la.

LA DADA

  • 20 MILIONS. És la inversió per edificar les torres, tal com es va anunciar en el moment de presentar la petició de llicència. 

LES CLAUS

  • Fins a 200 pisos. Les torres tindran 21 plantes i allotjaran entre 120 i 200 pisos amb terrassa. Les torres ocuparan una superfície de 36.000 metres quadrats, dels quals 9.000 seran d’aparcament. 
  • Cinc-cents llocs de treball. El projecte comportarà la creació de cinc-cents llocs de treball. L’empresa tindrà un any per iniciar les obres i es poden prolongar tres més. 
  • Més d’una dècada. El 2007, la Paeria va vendre la finca per a les torres a una constructora local per 49,5 milions, amb els quals va finançar la Llotja. Després, amb la crisi, va passar a Catalunya Caixa, Catalunya Banc, la Sareb i BBVA i des de l’any passat, a Metrovacesa, que assumeix la construcció dels edificis.
tracking