SEGRE

HABITATGE PROJECTES

Així seran les torres de la Llotja

Metrovacesa completa la documentació necessària per obtenir la llicència d’obres i ja ha efectuat els pagaments corresponents || Ros destaca que ara aquest emblemàtic projecte segueix endavant

Imatge virtual del projecte de les torres al costat de la Llotja.

Imatge virtual del projecte de les torres al costat de la Llotja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les torres de la Llotja acolliran finalment 184 habitatges d’entre una i quatre habitacions i els baixos es destinaran a usos comercials. Així ho va detallar ahir a aquest diari l’empresa promotora, Metrovacesa, hores després que la Paeria fes públic que dimarts va presentar tota la documentació necessària per obtenir la llicència d’obres.

L’ajuntament va destacar, a més, que la firma ja ha fet efectiu els pagaments fixats per poder iniciar la construcció dels edificis, per la qual cosa ja no hi ha cap impediment perquè el projecte d’aquests emblemàtics minigratacels de vint-i-una plantes quedi definitivament desencallat després de més d’una dècada paralitzat a causa de la crisi econòmica (vegeu el desglossament).

Metrovacesa assenyala que la promoció està pensada perquè sigui accessible a diferents tipus de famílies

L’empresa ja havia presentat fa gairebé un any la petició de llicència, però els tràmits esperaven suspesos que aportés el dipòsit de garanties sobre residus i reposició de paviments i el document en el qual assumeix la direcció facultativa i la direcció d’execució de les obres. El termini per fer-ho expirava la setmana que ve.

“Quedava una setmana i ahir van acabar de presentar tota la documentació, que és correcta, i ja han pagat les provisions i fiances corresponents. El projecte de construcció de les torres segueix endavant perquè han presentat tot el que feia falta en temps i forma”, va manifestar ahir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Metrovacesa va explicar que les torres també tindran dos plantes subterrànies per a garatges i trasters, i va considerar que el fet que hi hagi habitatges de superfícies molt diversos “possibilitarà l’accés a aquesta promoció i a aquesta part de la ciutat a unitats familiars de diversos tipus”.

La firma no va poder concretar altres qüestions, com el calendari de les obres o el preu dels habitatges, i va indicar que ara està treballant en el desenvolupament tècnic i comercial del projecte.

Per la seua part, l’ajuntament va recordar que l’impacte econòmic estimat de la construcció d’aquests dos grans immobles és de 30 milions d’euros i que està previst que les obres es prolonguin uns tres anys i generin uns 500 llocs de treball.

El projecte és obra dels arquitectes Patxi Mangado, Ramon Sanabria i Ramon Maria Puig. El disseny final és diferent del que va guanyar el concurs per a la venda del solar, ja que llavors preveien dos edificis amb diferents altures i orientació i ara són bessons.

El símbol de l’auge i la caiguda del mercat immobiliari local Aquest projecte ha simbolitzat com cap altre l’auge i la caiguda del mercat immobiliari a Lleida. El solar es va vendre a començaments del 2007 per un preu rècord de 49,5 milions a una promotora local participada per Catalunya Caixa. Tot i que va obtenir la llicència, no va iniciar les obres a causa de l’esclat de la crisi. Va ser absorbida per una filial de CX i després el solar va passar a mans de Catalunya Banc, la Sareb i, finalment, el BBVA, que el va cedir a Metrovacesa. Ara sembla que veu la llum al final del túnel.

tracking