SEGRE

ENSENYAMENT INFANTESA

Les sol·licituds de beques de menjador a Lleida i el Segrià es disparen i voregen les 3.100

Un 14 per cent més per al curs vinent que les 2.712 que va registrar el consell comarcal per a l’actual || Aquest any treballadors de l’organisme han recollit peticions ‘in situ’ en una trentena de municipis

El menjador escolar del col·legi Joan Maragall, a la Bordeta.

El menjador escolar del col·legi Joan Maragall, a la Bordeta.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal del Segrià ha rebut 3.096 sol·licituds de beques de menjador per al curs 2018-2019, davant de les 2.712 que va registrar per aquest actual curs, la qual cosa implica un increment del 14%. Una possible explicació per aquest augment és que enguany s’ha impulsat la recollida descentralitzada de sol·licituds a la comarca, és a dir, que no era imprescindible desplaçar-se fins a la seu de l’organisme a la capital per presentar la documentació. Així, educadors i treballadors del consell han recollit durant aquest mes les peticions d’ajuts de menjador per part de les famílies en una trentena de municipis del Segrià, com per exemple Aitona, Alcarràs, Alguaire, Almenar, Corbins, Maials, Seròs o Torrefarrera.

El gerent del consell comarcal del Segrià, Sergi Fo, considera que aquest sistema ha servit per reduir les cues que es formaven a la seu per demanar les beques i també per ajudar algunes famílies, que d’altra manera no l’haurien sol·licitat. Va afegir que també han comptat amb la col·laboració d’Ensenyament per a la recollida de peticions en algunes escoles. A més, malgrat que hi ha un període oficial de presentació de sol·licituds, en realitat l’ens en va rebent més durant el curs, que també s’atenen si els peticionaris compleixen els requisits.

Així mateix, el gerent va precisar que les 3.096 sol·licituds correspondran amb tota probabilitat a un nombre més elevat d’alumnes, atès que en cada petició es poden incloure fins a tres nens en cas que siguin germans. Per aquesta raó, va destacar que de cara a aquest curs les beques que es van sol·licitar van correspondre a 3.948 alumnes. Del total, 2.901 van rebre una ajuda del 50% de cost del menjador escolar i 598, del 100%, la qual cosa significa que només un 20% del global d’ajudes cobreixen tot el preu del menjador. A més, es van denegar ajuts sol·licitats per a 449 alumnes.

D’altra banda, Creu Roja també paga el dinar aquest curs a una desena d’estudiants d’ESO de dos instituts de la capital i complementa la beca del consell a set de Primària. A Secundària, no hi ha servei de menjador ni beques oficials, però hi ha famílies amb dificultats a les quals ajuda perquè els estudiants es puguin quedar a dinar igualment al centre. En un d’aquests hi ha cantina i obre a la tarda a l’impartir FP, i a l’altre, comparteixen menjador amb alumnes de Primària, segons va assegurar Ainhoa Bermúdez, responsable d’intervenció social de Creu Roja.

Pares de nens sense plaça a Cappont volen quedar-se al barri Pares de nens que no han obtingut plaça als col·legis Frederic Godàs i Francesco Tonucci de Cappont es van reunir ahir per formar un front comú i proposar idees a Ensenyament per poder quedar-se al barri. Sis famílies van participar en aquesta trobada, però en total són vint-i-quatre els nens que es van quedar sense plaça i una portaveu va fer una crida a tots els afectats perquè assisteixin a la pròxima reunió, que tindrà lloc el dimarts 5 de juny a les 17.30 hores al local de l’associació de veïns de Cappont. Va remarcar que van sortir “decebuts” de la trobada amb el delegat d’Ensenyament, en què els va oferir crear una línia més al tercer col·legi del barri, el Camps Elisis. La portaveu de les famílies va indicar que a la pròxima reunió debatran possibles propostes per “intentar quedar-nos al barri” i va subratllar que escolaritzar els fills fora “trencarà la conciliació i ens obligarà a portar-los amb cotxe”.

tracking