SEGRE

Millo va nomenar assessora del Govern la cap del PP a Lleida el dia de la moció de censura

Càrrecs a la subdelegació per a Xandri i un altre exdiputat popular que perdran amb el nou Executiu

Marisa Xandri

Millo va nomenar assessora del Govern la cap del PP a Lleida el dia de la moció de censura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del PP de Lleida, Marisa Xandri, ha estrenat aquesta setmana un nou càrrec com a assessora a la subdelegació del Govern, malgrat que tot apunta que durarà molt poc al lloc. L’encara delegat de l’Executiu espanyol a Catalunya, Enric Millo, la va nomenar dijous passat, el primer dia de la moció de censura que va posar fi al Govern de Mariano Rajoy i va donar la presidència al socialista Pedro Sánchez.

El previsible relleu de Millo en els propers dies o setmanes, en les primeres sessions del Consell de Ministres, provocarà el posterior cessament de les persones que va designar per ocupar càrrecs de confiança. El nomenament de Xandri i de l’exdiputat popular al Parlament per Barcelona, Joan Milián, com a assessors de la subdelegada del Govern, Inma Manso, es va fer efectiu dilluns passat i va suposar el cessament aquell mateix dia de les dos persones que, fins llavors, havien ocupat aquests càrrecs: Gemma Batalla, exregidora de la Paeria de Lleida, i el periodista Luis Ángel Pérez de la Pinta.

Així ho van confirmar ahir diferents fonts consultades per aquest diari. Fonts pròximes a la direcció del partit van argumentar que el nomenament de Xandri “era sobre la taula des de fa temps” i que per aquest motiu es va fer efectiu sense esperar el resultat de la moció de censura.

En canvi, altres fonts van subratllar que Millo va executar aquest relleu malgrat l’oposició de Manso, i que el motiu bàsic era donar un càrrec a Xandri i a Milián a l’haver quedat tots dos fora del Parlament després del daltabaix del Partit Popular en les últimes eleccions catalanes. Aquests últims van afegir que la postura contrària de Manso evidencia la divisió interna que existeix al si del partit a Lleida i van lamentar que Millo no esperés el resultat de la moció de censura, una cosa que li hauria estalviat a la formació política la mala imatge d’uns nomenaments tan efímers.

tracking