SEGRE

Fira de Lleida tanca el 2017 amb rècord de benefici

L’activitat firal ha suposat un impacte econòmic sobre la ciutat de 17,2 milions d’euros

La reunió del patronat de Fira de Lleida.

Fira de Lleida tanca el 2017 amb rècord de beneficiLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fira de Lleida ha tancat l’exercici econòmic del 2017 amb un benefici rècord de 320.851 euros, el que suposa el millor resultat dels darrers deu anys i “probablement, de la història de la institució firal”, segons ha afirmat el president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde, Àngel Ros.

L’alcalde, que ha presidit la reunió mantinguda aquest migdia pels membres del Patronat de la Institució firal lleidatana, ha explicat que la gestió econòmica de la Institució firal passa per compensar els certàmens més potents, que tenen benefici, amb aquells altres que tenen un resultat equilibrat o amb lleugeres pèrdues.

Les dades referents al 2017 són positives, ja que els 1,9 milions d’euros de facturació de l’any 2017 van suposar un increment del 3,8% respecte a l’any 2016, i el benefici de quasi 321.000 euros es va traduir en un augment del 18,5% en relació a l’any anterior.

L’alcalde ha afegit que els 24 salons celebrats l’any passat a la ciutat van registrar 1.137 expositors i més de 330.000 visitants, amb 267 dies d’ocupació firal. L’activitat generada per les fires va suposar un impacte econòmic sobre la ciutat de 17,2 milions d’euros.

Noves fires

El Patronat de Fira de Lleida ha tractat també la creació de nous salons durant el 2018 i el 2019. Així, Fira de Lleida té previst per al segon semestre d’enguany un nou saló, la Fira Paymobil, mentre que per al 2018 està estudiant la posada en marxa d’una Fira d’Universitats, que aplegaria l’oferta de totes les universitats catalanes. Aquest darrer es podria celebrar paral·lelament al saló F&T, dedicat a la Formació Professional.

El Patronat de la Fundació Fira de Lleida està format per l’ajuntament, la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, la Diputació i la Generalitat de Catalunya.

tracking