SEGRE

'La plaça del diamant' i 'Terra baixa', a l'examen de català de la selectivitat

Més de 1.800 alumnes lleidatans han iniciat aquest dimarts les proves d'accés a la universitat

Alumnes durant una de les proves de la selectivitat aquest dimarts al campus de Cappont de la UdL.

'La plaça del diamant' i 'Terra baixa', a l'examen de català de la selectivitatItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants han iniciat aquest dimarts la selectivitat amb la proves de la fase obligatòria de Llengua castellana i literatura i Llengua Catalana i Literatura. En català, els alumnes han pogut escollir si analitzaven un fragment de 'La plaça del Diamant', de Mercè Rodoreda, o un text periodístic sobre els robots, de Javier Borràs, publicat al digital 'Crític'. A més, d'entre les lectures obligatòries a Batxillerat, la prova també ha plantejat preguntes sobre 'Terra Baixa', d'Àngel Guimerà.

En castellà, els protagonistes han estat fragments de 'La casa de Bernara Alba' de Federico García Lorca i de 'De animales a dioses' de Yuval Noah Harari.

A Lleida, la selectivitat ha arrancat amb 1.868 alumnes matriculats, dels quals 123 s'examinen a La Seu d'Urgell.

Alguns alumnes han explicat a SEGRE que es mostren optimistes després d'haver realitzat les dos proves de llengüa i literatura. De fet, asseguren que les han trobat més fàcils del que esperaven. Tot i així, afirmen que han trobat dificultats en algunes preguntes, com la que tractava els tipus d'adjectius en castellà.

Els estudiants consideren que l'actual model de selectivitat s'hauria de modificar, ja que troben injust concentrar en uns dies els 6 anys d'estudis amb un examen que "premia més la memòria que els conceptes".

tracking