SEGRE

Retrets entre govern de la Paeria i oposició per la gestió municipal

Un moment del ple sobre l'estat de la ciutat.

Retrets entre govern de la Paeria i oposició per la gestió municipal i la transparènciaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple sobre l'estat de ciutat ha enfrontat aquest dimecres el govern de la Paeria i l'oposició. Els retrets creuats entre els grups del PDeCAT-Unió, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú de Lleida i l'equip de govern encapçalat pel PSC sobre la gestió municipal i la transparència han centrat la sessió, en què l'oposició ha criticat a l'alcalde, Àngel Ros, l'incompliment de compromisos. Ros, de la seua banda, ha defensat els assoliments de l'ajuntament malgrat el "difícil context polític".

En aquest sentit, la situació política també ha provocat la divergència entre govern municipal i oposició en del debat del ple a l'hora de votar la proposta del PDeCAT per penjar del balcó de la Paeria una pancarta per reclamar la posada en llibertat dels "presos polítics". Ha estat rebutjada amb els vots de PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita Rosa Maria Salmerón.

D'altra banda, tots els partits han fet menció al nou Pla d'Ordenació Urbanística. Ciutadans i PP l'han defensat, ja que consideren que atorga un creixement sostingut a la ciutat. De la seua banda, Comú, Crida, PDeCAT i ERC l'han criticat perquè diuen que no s'ha consensuat un pla que haurà d'estar vigent durant dues dècades.

Durant el ple, un grup de dones ha entrat al saló i ha reclamat, amb una protesta silenciosa, un centre d'acollida per a les víctimes de la violència masclista.

tracking