SEGRE

BARRIS URBANISME

Joc de la Bola vol incloure en el POUM el Parc de les Arts

L’associació veïnal reclama que el pla garanteixi el projecte aprovat per la Paeria || També vol un centre cívic

El solar d’Alcalde Pujol és ara un pàrquing provisional.

El solar d’Alcalde Pujol és ara un pàrquing provisional.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns de Joc de la Bola presentarà al·legacions al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Fonts de l’associació veïnal van explicar que el POUM preveu al solar de 17.000 m² del carrer Alcalde Pujol, on era previst fer el Parc de les Arts, uns 4.000 m2 per a equipaments, “quan al POUM no consta la construcció d’infraestructures públiques”.

En aquest sentit, les fonts van assenyalar que el pla urbanístic “no defineix” els usos d’aquesta superfície, per la qual cosa al·legaran que el solar “compleixi el que el ple de la Paeria del mes de juliol passat va aprovar, que sigui 100% públic, amb les infraestructures necessàries”. Tanmateix, consideren que 4.000 metres quadrats per a equipaments “és massa”.

L’associació té previst celebrar un debat el 4 de juliol vinent a les 20.00 hores al seu local social amb diferents grups municipals per debatre el POUM. A més de parlar del solar d’Alcalde Pujol, les mateixes fonts van explicar que molts veïns estan preocupats sobre la retallada de la futura altura edificable en alguns carrers que també preveu el pla urbanístic. “Això pot arribar a disminuir el preu d’un edifici fins a un 20 per cent, i hi ha molts afectats al barri que volen informar-se”, van dir les fonts.

Així mateix, l’associació veïnal compta ara mateix amb un local social de 60 m², ubicat a Alcalde Pujol, que comparteix amb altres associacions i entitats. Per això, la nova junta de l’associació vol “lluitar” perquè la Paeria els cedeixi un centre cívic “com tenen molts barris”.

A banda de demanar un espai únic per a l’associació, denuncien que a l’actual local li falta manteniment i neteja. “L’utilitza molta gent i ningú no el cuida, necessitem un centre cívic com Déu mana amb els equipaments necessaris per a una associació veïnal, com ara una aula audiovisual, sales de reunions, etcètera”, va assenyalar un membre de la junta veïnal.

tracking