SEGRE

Aprovats els comptes de l'EMU

L'ens lleidatà va tancar l'exercici amb un superàvit de 129.000 euros

La junta genera

Aprovats els comptes de l'EMU del 2017Ajuntament de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) de Lleida, que s’ha celebrat aquest divendres al matí abans del ple ordinari del mes de juny, ha aprovat els comptes generals corresponents a l’any 2017, per 15 vots a 12. En concret, els comptes han rebut l'aval de PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita Rosa Maria Salmeron.

El resultat de l’exercici de l'EMU va ser de 129.001,14 euros de beneficis, amb una xifra de negoci de 1.991.576,94 euros. La presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, ha destacat la "plena solvència de la societat i la recuperació de les vendes de terrenys, vinculades a la conjuntura del sector immobiliari", que han permès tancar l’any amb la venda de tres parcel·les de sòl, una a Sucs i dues a Pardinyes (SUR 13), per un import total de 1.161.700 euros.

D'altra banda, l'endeutament es redueix en 3,28 milions respecte al 2016, per quedar xifrat en 64,9 milions d’euros. Això suposa un 73,8% dels actius de l’EMU, ràtio que millora en prop de dos punts la registrada l’any anterior.

Respecte a l’activitat de la societat, Mínguez ha destacat la tasca social en matèria d’habitatge que fa la Paeria a través de l’EMU de forma subsidiària, ja que les competències en habitatge corresponen a la Generalitat. L'EMU compta, ha defensat, amb 605 pisos de lloguer social i durant l’any passat va invertir prop de mig milió d’euros en reparacions, manteniment i subministres d’habitatges. A més, va gestionar un total de 2.292 expedients d’ajudes al lloguer.

tracking