SEGRE

BARRIS SALUBRITAT

Plaga de rates a Camp d'Esports i Joc de la Bola

En baixos i pàrquings a prop de la Séquia Major de Pinyana || Una empresa de control diu que hi ha un 50% més de l’habitual

Dins d’aquesta caixa negra es troba el raticida.

Dins d’aquesta caixa negra es troba el raticida.MARIA PIÑOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluges d’aquesta primavera passada han provocat una proliferació de rates més gran, sobretot en plantes baixes i pàrquings d’edificis situats a prop de la Séquia Major de Pinyana, al barri de Camp d’Esports i Joc de la Bola. Una empresa de control de plagues va explicar ahir que hi ha un “50 per cent més d’aquests rosegadors que habitualment”, ja que l’aigua i la humitat de la séquia és una de les condicions favorables perquè hi siguin presents.

Veïns d’edificis dels carrers Ferran el Catòlic i Henri Dunant van assenyalar que aquests últims dies han vist força rates per galeries interiors, plantes baixes i jardins, per la qual cosa han hagut d’instal·lar sistemes per matar-les. Un d’aquests és una caixa negra que es col·loca entre arbustos, llocs per on es mouen aquests rosegadors, i en pàrquings. Dins hi ha raticida, que després de ser ingerit per la rata li causa la mort en 24 hores. Aquestes empreses que es dediquen a instal·lar aquests sistemes també adopten mesures de prevenció per evitar que els rosegadors tornin, encara que veïns van dir que és molt difícil de controlar-ho “i que sempre n’hi ha algun que tard o d’hora torna a aparèixer”.

En aquest sentit, van afirmar que divendres a la matinada “amb prou feines en va sortir alguna pel carrer”, per la qual cosa es van mostrar satisfets de l’efectivitat d’aquesta fumigació, encara que volen esperar veure com evoluciona en els propers dies. La plaga va aparèixer fa uns dos mesos i un home va haver de marxar del seu pis “al no poder viure-hi”.

Fumiguen el local amb escarabats a República del Paraguai

Veïns de l’illa de cases del carrer República del Paraguay situada entre Alcalde Costa i Ramon Soldevila, on hi ha una plaga d’escarabats, van explicar ahir que una empresa de control va estar actuant al local buit on es troba el focus entre dijous i ahir. “També van tapar els forats per on es colaven els insectes i es posaven a les cases i als locals”, van assenyalar.

tracking