SEGRE

EDUCACIÓ ACTIVITATS

El mercat de llibres de text usats d'un institut de Lleida estalvia 250 € per alumne

|

Pares i alumnes ahir al mercat de llibres de text de segona mà de l’institut Guindàvols.

Pares i alumnes ahir al mercat de llibres de text de segona mà de l’institut Guindàvols.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comprar tots els llibres de text necessaris per a un curs per uns 50 euros, en lloc de per 350. Això va ser possible ahir al mercat de segona mà que organitza l’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) de l’institut Guindàvols. El seu president, Josep Lluís Navarro, va explicar que una hora abans d’obrir el centre ja hi havia pares i alumnes fent cua per comprar llibres, que es venen a un preu simbòlic de 6 euros, i va calcular que es van efectuar entre cent cinquanta i dos-centes transaccions.

El director de l’institut, Jesús Castillo, va apuntar que alguns alumnes demanen als venedors que els guardin ja els llibres per a l’any següent i d’altres tanquen la transacció per WhatsApp, sense necessitat d’arribar a exposar els llibres al mercat.

Així, els llibres dels primers cursos d’Ensenyament Secundari Obligatori són els més sol·licitats, atès que els estudiants de cursos superiors ja es coneixen entre ells i molts s’espavilen pel seu compte per obtenir els llibres.

Un dels nous alumnes és el David, que al setembre començarà primer d’ESO i va acudir al mercat amb el seu pare, Marc. “Em van avisar del mateix centre i els hem trobat tots menys un. I fins i tot estan folrats. Ens hem estalviat 250 euros, que podrem destinar a les vacances”, va destacar.

El president de l’Ampa va afegir que un altre objectiu del mercat és incentivar la cura dels llibres per part dels alumnes, perquè estiguin en perfecte estat, i així poder vendre’ls perquè siguin aprofitats per altres alumnes.

tracking