SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Judici per deixar conduir un tractor a un nen a la Batalla de Flors

L’home no va comparèixer ahir en un acte de conformitat que li hauria evitat asseure’s al banc dels acusats || S’enfrontarà a una petició fiscal d’un any de presó

Imatge del moment en què l’acusat va ser denunciat per la Guàrdia Urbana.

Imatge del moment en què l’acusat va ser denunciat per la Guàrdia Urbana.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jove de 22 anys acusat d’un delicte conducció temerària per haver deixat que el seu cosí de 10 anys conduís un tractor en plena rambla Ferran durant la Batalla de Flors de la festa major de Lleida de l’any passat no va comparèixer ahir al matí en un acte de conformitat fixat al jutjat penal 3 de Lleida. Si s’hi hagués presentat, hauria evitat asseure’s al banc dels acusats en un judici en el qual també estaran citats els urbans que el van denunciar.

El Ministeri Públic sol·licita per a l’acusat una condemna d’un any de presó i tres de retirada del carnet de conduir com a autor d’un delicte de conducció temerària. El succés va tenir lloc cap a les 18.30 hores de l’11 de maig del 2017, quan agents de la Guàrdia Urbana, que vetllaven per la seguretat de l’esdeveniment, van detectar que un nen conduïa un tractor de grans dimensions i només tenia el control de l’acusat que l’acompanyava caminant per la calçada.

Els policies van donar l’alto al vehicle a l’adonar-se que el conduïa un menor i van identificar el propietari del vehicle, l’ara acusat, que aquell mateix dia va declarar a la caserna. La Policia Local va obrir diligències i les va remetre al jutjat. També es va enviar l’atestat a la Fiscalia de Menors, encara que el nen no va poder ser imputat al tenir menys de catorze anys.

Per tot plegat, la Fiscalia considera a l’escrit d’acusació que l’home “va posar en risc la integritat de les persones assistents, que eren nombroses i entre les quals hi havia molts menors d’edat que jugaven i agafaven confeti a la calçada molt pròxims als tractors”. El Ministeri Públic determina que el sospitós “va permetre conduir el tractor al seu cosí, de deu anys, mentre havia baixat de la cabina i es trobava a la calçada”. El tractor transportava un remolc amb unes deu persones que llançaven confeti al públic en una desfilada formada per setze carrosses en un circuit tancat al trànsit. La Fiscalia l’acusa de conducció temerària en qualitat d’“inductor/cooperador necessari”, ja que, segons estableix el Codi Penal, són autors “els que indueixen directament algú altre o altres a executar-ho” o “els que cooperen en la seua execució amb un acte sense el qual no s’hauria efectuat”.

tracking