SEGRE

La Policia Nacional escorcolla l'ordinador del responsable d'informàtica de la Urbana de Lleida

Cinc agents demanen informació a la comissaria en una operació a tot l’Estat contra un suposat frau en la gestió de bases de dades de policies locals

Mitjans de comunicació, davant del Palau de la Paeria.

Operació policial a l'ajuntament de Lleida per suposada contractació irregular del servei de semàforsSanti Costa Domingo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ACTUALITZACIÓDetingut el caporal responsable de la informàtica de la Guàrdia Urbana de Lleida

Cinc agents de la UDEF de la Policia Nacional s’han presentat aquest dimarts al matí a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida en el marc d’una operació a tot l’Estat per una suposada contractació irregular de la gestió de les bases de dades de la policia local. Segons la primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, la investigació a Lleida no inclou el contracte de gestió semafòrica i radars, que estaria gestionada per una empresa diferent a la investigada.

Els agents escorcollen l’ordinador del caporal responsable d’informàtica de la Urbana, segons ha explicat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. El paer en cap, que ha dit que no li consta cap detenció, afirma que es tracta d’una aplicació de gestió de policies locals molt comuna als ajuntaments de l’Estat.

L’actuació s’emmarca en una macrooperació que la Policia Nacional està duent contra una suposada contractació irregular en diversos ajuntaments de l'Estat, entre ells el de Lleida, en la que preveu unes seixanta detencions i altres tants registres. Es tracta d’una actuació de la UDEF de la Policia Nacional i de la Fiscalia Anticorrupció, han informat fonts de la investigació, que han precisat que els registres es duen a terme en ajuntaments per investigar possibles trampes en la gestió de les multes i la regulació del trànsit amb semàfors.

Es tracta d'una operació dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i pel Jutjat numero 2 de Badalona contra diversos consistoris i l'empresa Aplicacions Gespol de Barcelona.

Furgons de la Policia Nacional aquest dimarts al matí a la comissaria de Lleida.

Operació policial a l'ajuntament de Lleida per suposada contractació irregular del servei de semàforsSEGRE

tracking