SEGRE

Detingut per assumir 75 multes que no va cometre a canvi de diners

Els Mossos d’Esquadra acusen un veí de Lleida de seixanta-quatre anys que era
insolvent i tenia el carnet retirat || Denuncien el cap d’una empresa de vehicles

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van arrestar dimecres de la setmana passada un veí de Lleida de 64 anys acusat d’assumir 75 multes de trànsit que no eren seues a canvi de cobrar 50 euros per cadascuna, per la qual cosa hauria guanyat uns 3.750 euros.

Se l’investiga pels delictes de falsificació documental i defraudar la Hisenda Pública.

La policia catalana també ha denunciat penalment l’administrador d’una empresa amb diversos vehicles denunciats. La detenció és el resultat d’una investigació iniciada a finals del mes d’abril passat després de tenir coneixement que els titulars de diferents vehicles, que havien estat denunciats per infraccions de trànsit, havien identificat la mateixa persona com a conductor en el moment de la infracció. Els investigadors van constatar que, des de l’any 2015, un veí de Lleida havia estat identificat com a conductor de 14 vehicles diferents implicats en 75 expedients sancionadors. L’home era insolvent, no disposava de permís de conduir per falta de punts i actuava en connivència i de forma reiterada amb diverses empreses.

Amb aquest mètode, les empreses evitaven la sanció i les conseqüències administrativesi, a canvi, el detingut (que no pagava les multes per la seua insolvència), rebia una compensació d’uns cinquanta euros per assumir la responsabilitat de la infracció. Els Mossos el van arrestar dimecres passat i va quedar lliure després de declarar a comissaria amb l’obligació de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit. També van denunciar l’administrador d’una empresa titular de vehicles denunciats. Així mateix, la investigació continua oberta i no es descarta la implicació d’altres persones. L’operació l’ha portat a terme la Divisió d’Investigació Criminal, adscrita a l’Àrea d’Investigació Criminal de Ponent, juntament amb el Grup d’Investigació i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit.

tracking