SEGRE

TRIBUNALS 1-O

Advocats critiquen que s'apliqui la llei mordassa al denunciant d'un policia

Creuen que és “un avís per a navegants”

Imatge de la càrrega policial de l’1-O a l’Escola Oficial d’Idiomes.

Imatge de la càrrega policial de l’1-O a l’Escola Oficial d’Idiomes.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu Advocats per la Democràcia va criticar ahir amb duresa la decisió del jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida de sol·licitar l’aplicació de la llei mordassa contra l’home que va portar a judici un agent de la Policia Nacional acusat de clavar-li un cop de puny a la mandíbula durant la càrrega policial de l’1-O a l’Escola Oficial d’Idiomes i que ha estat absolt, com va publicar SEGRE ahir.

Carles Aguilà, d’Advocats per la Democràcia, va assegurar que “no entrem a valorar la sentència, el que ens sembla fora de lloc és que es decideixi remetre, a petició de la mateixa Fiscalia, a la subdelegació una actuació que la mateixa Policia Nacional no va denunciar”. Aguilà va afegir que “tenim la sensació que aquest cas és un avís per a navegants per a les persones que hagin denunciat policies, ja que poden acabar sent ells els denunciats per la llei mordassa”.

Recorden que no hi va haver cap denúncia de la Policia i dubten del paper de la Fiscalia

Finalment, el portaveu va criticar el paper del Ministeri Públic i va assegurar que “des de l’inici es va posar en dubte la versió del denunciant en lloc de fer-ho amb el presumpte agressor”.

El cas arribarà a la subdelegació, que encara no s’ha pronunciat. L’acusen d’haver incorregut en una infracció de l’article 36.4 de la llei de Seguretat Ciutadana, que determina que són “els actes d’obstrucció que pretenguin impedir a qualsevol autoritat, empleat públic o corporació oficial l’exercici legítim de les seues funcions, el compliment o l’execució d’acords o resolucions administratives o judicials (...)”. Està tipificada com una infracció greu que contempla multes dels 601 euros als 30.000 euros. La lletrada del denunciant ja va anunciar dimarts que recorreran la sentència davant de l’Audiència.

tracking