SEGRE

TRIBUNALS REFERÈNDUM

Demanen llei mordassa per a un altre denunciant de les càrregues de l'1-0

Fiscalia creu proporcionada l’actuació a la Caparrella de l’agent al qual va acusar el votant, que va patir una ferida a la cama || El judici, el tercer, va ser el 3 de juliol

Agents de la Policia Nacional, l’1 d’octubre a l’institut de la Caparrella.

Agents de la Policia Nacional, l’1 d’octubre a l’institut de la Caparrella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després que el jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida hagi obert diligències contra un denunciant de les càrregues que hi va haver durant l’1-0 a l’Escola Oficial d’Idiomes perquè podria haver incorregut en una infracció de la llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a llei mordassa, la Fiscalia ha demanat que s’apliqui la mateixa normativa a un altre votant del referèndum que també va acusar un agent de la Policia Nacional que va carregar contra les persones que van acudir a votar l’institut de la Caparrella.

Segons fonts properes al cas, la petició del Ministeri Públic es va fer el 3 de juliol passat durant el judici que es va celebrar per aquests fets al mateix jutjat i del qual encara no hi ha sentència. Pels vídeos aportats, el fiscal considera que l’actuació de l’agent va ser proporcional a la resistència mostrada pel denunciant, que va patir una ferida lleu a la part posterior de la cama, a l’altura del genoll. Per això, va demanar a la jutge l’aplicació de la llei mordassa per una possible infracció contemplada a l’article 36.4 d’aquesta normativa, al considerar, partint de les imatges, que el denunciant va obstaculitzar l’acció dels agents.

En cas d’acceptar la jutge la petició, seria el segon cas a Lleida en què un votant de l’1-O que presenta acusació contra policies per les càrregues podria acabar denunciat per la llei mordassa.

El primer va arribar a judici el 26 de juny després que el denunciant acusés un agent de clavar-li un cop de puny a la cara i agafar-lo dels braços durant les càrregues que hi va haver a l’Escola Oficial d’Idiomes l’1 d’octubre. Tanmateix, la jutge no va donar credibilitat a aquesta versió i va absoldre el policia, que va declarar per videoconferència des de Sevilla.

A més, va acceptar la petició de la Fiscalia de demanar que s’apliqui al jove la llei mordassa. Aquesta infracció està tipificada com a greu i es preveuen multes que van dels 601 als 30.000 euros. L’advocat va anunciar recurs.

D’altra banda, també està pendent de sentència un tercer judici per l’1-0, en el qual una noia va acusar un policia de donar-li un cop de porra durant el referèndum a la Mariola.

tracking