SEGRE

CALOR

La Paeria activa el pla d'actuacions davant l'onada de calor

Les altes temperatures fan que s’apliquin les mesures de prevenció en Fase 2, catalogada com a perill alt, ja que s’espera superar els 37,7ºC

© L’estiu arranca amb rècord de calor

© L’estiu arranca amb rècord de calorLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Ajuntament de Lleida ha activat avui el pla d’actuacions per prevenir els efectes de l’onada de calor el (POCSMLL) sobre la salut a Lleida, en Fase 2 (perill alt), per la situació meteorològica de risc.

S’espera que les temperatures superin els 37,7ºC avui, demà i divendres, a la ciutat i la comarca del Segrià. En aquest sentit, els voluntaris de Protecció Civil s’han mobilitzat per la seva possible intervenció com a suport en el transport de persones vulnerables, que no disposin de condicions adequades en el domicili i calgui dur-los a locals municipals habilitats per fer aquest allotjament.

Amb l’activació de la fase 2 també s’ha procedit a la revisió dels equipaments dels locals municipals climatitzats (funcionament dels aparells de climatització i disponibilitat de menjar i espais vàlids per allotjaments temporals) i vehicle de transport comunitari, per fer aquest trasllat de persones del seu domicili als locals municipals d’allotjament temporal, per prevenir els efectes de la calor.

A més, la Regidoria de Polítiques per al Dret de les Persones intensifica les trucades a les persones més fràgils, mitjançant els serveis assistencials en l’àmbit domiciliari, recordant les indicacions de prevenció enfront una onada de calor. També per part dels equips bàsics d'atenció primària i d'atenció a la infància i de l'alberg municipal, es fa un seguiment individualitzat de les persones vulnerables que s'han censat.

RECOMANACIONS.

Al domicili: Aconseguir un ambient més fresc a casa, tancant les persianes quan hi toca el sol, obrint les finestres durant la nit, romanent a les zones més fresques, refrescant l’ambient amb ventiladors, aire condicionat, etc., i si no es gaudeix d’aire condicionat, intentar passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, casals, cinemes, etc.).

Al carrer: Buscar l’ombra, evitar sortir al migdia, quan fa més calor, portar una gorra o un barret i utilitzar roba lleugera i que no sigui ajustada, mullar-nos una mica la cara i la roba, vigilar en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i limitar l’activitat física intensa.

En els hàbits alimentaris: Hidratar-nos, consumint molta aigua o sucs de fruita i evitar les begudes alcohòliques i els menjars molt calents.

tracking