SEGRE

TRANSPORT CONFLICTE

Quantes llicències VTC hi ha a la província de Lleida?

Corresponen a sol·licituds atorgades per sentència judicial des del mes de maig || Taxistes lleidatans temen que optin a concursos públics per a desplaçaments, com notificacions dels jutjats

Taxistes lleidatans van fer una marxa lenta el 31 de juliol en motiu de la vaga de Barcelona.

Taxistes lleidatans van fer una marxa lenta el 31 de juliol en motiu de la vaga de Barcelona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha atorgat des del mes de maig passat deu llicències de vehicles de turisme amb conductor (VTC) a la província de Lleida, en plena guerra amb el sector del taxi a Barcelona, que entre el 27 de juliol i l’1 d’agost van dur a terme una vaga indefinida.

Segons van informar fonts tant del ministeri de Foment (que té les competències de regulació de llicències) com de la conselleria de Territori (que les concedeix), “a Lleida no n’hi havia de referenciades des de fa tres mesos i ara ja n’hi ha deu”. Tanmateix, van detallar que “no són llicències noves, sinó que corresponen a sol·licituds que s’han atorgat per sentència judicial”. De fet, durant aquest temps, a la província de Barcelona es van registrar 890 llicències més, és un augment del 96,4% respecte al maig i a l’agost de l’any passat, a causa d’aquestes resolucions judicials. A Espanya es van incrementar un 37,2%, amb 2.910 més. Així, actualment a l’Estat hi ha 10.731 llicències, 1.938 a Catalunya, que se situa al darrere de la comunitat de Madrid, que en té 4.955.

La demarcació de Lleida compta amb 457 llicències de taxi, 99 a la capital, i deu de vehicles amb conductor

Fonts del sector del taxi lleidatà van afirmar que avui dia la concessió dels VTC a Lleida no “els afecta considerablement”, ja que no és una ciutat turística com d’altres, “que és on hi ha el mercat dels VTC i on operen les multinacionals Uber i Cabify”. Tanmateix, temen que les persones o empreses amb aquestes llicències que operen a Lleida optin a concursos públics per a determinats desplaçaments, com l’entrega de notificacions judicials.

tracking