SEGRE

"Fèlix Larrosa: "Conec a realitat de Lleida i escoltaré tothom"

Candidat a les primàries del PSC local

«Ser la primera alcaldessa en set segles serà un canvi»

«Ser la primera alcaldessa en set segles serà un canvi»LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi va haver sorpreses d’última hora en el procés de primàries de l’agrupació del PSC local i només Montse Mínguez i Fèlix Larrosa van formalitzar ahir, com estava previst, les respectives candidatures per succeir Àngel Ros al capdavant de la Paeria fins al final del mandat i ser alcaldable del PSC a les eleccions del 2019. Tenen fins al dia 22 per presentar 92 avals, el 25% de la militància, perquè la seua candidatura sigui acceptada i el 27 els militants podran votar qui volen que sigui alcalde de Lleida al ple del 29.

Què considera que pot aportar a Lleida com a alcalde?

Seré un alcalde que escoltarà les persones, que atansarà el dia a dia de la Paeria als veïns i veïnes. Vull aprofundir en els valors d’igualtat, llibertat i solidaritat i que siguin la base del meu programa polític. He estat un regidor de trepitjar barris i així ho continuaré fent. Crec que he estat el regidor que més ha recorregut la ciutat en els últims anys, sóc un edil compromès, que té clar quin és el model de ciutat que vol i, a més a més, no és un projecte només personal, és un projecte compartit, en el qual ha intervingut moltíssima gent. La regidoria que he tingut la responsabilitat de gestionar durant tots aquests anys m’ha donat moltes oportunitats de conèixer els diversos barris i la seua gent, gent gran i també joves. Conec les realitats de la ciutat i partir d’aquesta base és important. Això fet m’ha aportat un bon coneixement de la ciutat. A més, hem construït un projecte amb una base ideològica clara. Els grans projectes de futur de la ciutat han de nàixer amb la complicitat i el consens de veïns i entitats i assumir-ho en clau de colideratge. La governança i la presa de decisions polítiques al segle XXI ha de ser d’una manera transparent i capaç de retre comptes davant del ciutadà. Presentar-me a aquestes primàries anticipades que convoca la comissió executiva nacional del Partit Socalista és un repte en clau de responsabilitat.

Si no resulta elegit, continuarà a la Paeria?

La meua decisió dependrà del projecte.

Si resulta elegit, mantindrà els acords amb Cs i PP fins al final del mandat?

Des de les diferents responsabilitats que he tingut a nivell municipal he acordat, pactat i consensuat tant projectes de ciutat i inversions com ordenances amb tots els partits polítics al consistori. El pla de l’Horta n’és un exemple, o també la recent ordenança municipal sobre el control d’abocaments. Ens trobem en un moment polític especial, estem a molt pocs mesos de les eleccions. Allargaré la mà a tots els que comparteixen aquests principis d’acció que proposo i la preocupació per donar a la ciutat de Lleida l’estabilitat necessària per acabar tots els projectes que tenim oberts.

Farà una política continuista o introduirà canvis palpables en aquests mesos?

Això ho hauran de jutjar els mateixos lleidatans. Jo seré Fèlix Larrosa, amb les seues virtuts i també els seus defectes. Torno a dir que el que m’inspira és una manera de fer renovada, mirant cap al futur, recuperant el paper transformador que han tingut les diverses organitzacions socials i cíviques de Lleida pel que fa a la vida de la ciutat. Ho he fet en les responsabilitats polítiques que he tingut fins ara i no sé fer-ho de cap altra manera.

Com pot remuntar resultats el PSC de cara al 2019?

Fent el treball ben fet, explicant de manera clara quin és el projecte que tinc per a la nostra ciutat i, sobretot, amb la complicitat de tota la ciutadania.

Quins projectes prioritzarà ara i per al següent mandat?

No podem descuidar també el llarg termini, però toca posar-nos a treballar immediatament. Compto amb tres projectes que seran de prioritat absoluta per als primers cent dies de mandat. Proposaré un pacte per al civisme i un pla d’acció concret als barris, que voldré consensuar amb els veïns. També impulsaré de manera immediata un Pla d’Emancipació Jove, amb l’objectiu d’estimular l’emprenedoria, retenir talent i facilitar l’accés a l’habitatge. I, finalment, redactarem també un Pla Estratègic de Persones Grans amb l’objectiu que la Paeria garanteixi les condicions que facilitin i promoguin un envelliment actiu i saludable a la ciutat.

tracking