SEGRE

ESNOTICIA

L'oposició no hi veu canvis

Els partits independentistes i el Comú creuen que Larrosa representa les mateixes polítiques que l’antecessor || Ciutadans i PP treuen pit dels pactes amb el PSC i volen mantenir-los

340526_1.jpg

340526_1.jpgITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups de PDeCAT, ERC, Crida i Comú van afirmar als seus discursos que Fèlix Larrosa representa un continuisme d’Àngel Ros, tot i que amb un altre tarannà, al no haver-se desmarcat de les seues polítiques respecte al català, els independentistes exiliats i presos, l’1-O, el 155 i els carrers amb noms franquistes. També van demanar la paralització del POUM. Per la seua part, Ciutadans i PP van defensar que els seus acords amb el govern han contribuït a millorar la vida dels ciutadans.

Toni Postius (PDeCAT) va acusar Larrosa de ser “coresponsable” de les decisions del “bloc del 155, que va actuar com a corró”, va dir no esperar “grans canvis” d’un “alcalde provisional”, encara que va afirmar estar “a l’expectativa de si trenca amb els seus socis de Cs i PP i no accepta vots de trànsfugues”. Així mateix, va confiar que el 2019 hi haurà un canvi a la Paeria. Carles Vega (ERC) va considerar que Larrosa “té l’oportunitat de fer gestos reals que demostrin la seua voluntat de canvi” i va afegir que “si treballa pel bé comú, ens trobarà”. Francesc Gabarrell, de la Crida, va demanar a l’alcalde que sigui “més valent que Ros i s’alliberi de llasts”. “Què fa el PSC amb la Stasi i la dreta corrupta i demagoga?”, es va preguntar, i va allargar la mà “a totes les forces republicanes que vulguin sumar-se a una alternativa per a la ciutat”. Sergi Talamonte va ser el més incisiu i el va titllar de “Larrosa, el breu”. Creu que “personifica la cara més fosca del PSC, que representa una xarxa clientelar i d’especulació”, afirmació que va despertar murmuris entre el públic. Es va mostrar disposat a col·laborar “si deixen de banda la dreta”, però va admetre que no confien a arribar a acords.

Ángeles Ribes (Cs) va remarcar que exerceixen una “oposició responsable”, va oferir al govern socialista continuar la seua col·laboració “pel bé dels ciutadans” i va subratllar que gràcies al seu acord amb el PSC s’ha mantingut la “neutralitat als espais públics enmig d’una guerra de símbols a tot Catalunya”. Dolors López (PP) també va demanar al nou alcalde que mantingui els seus acords i segueixi amb la defensa de “la legalitat i l’estat de dret” davant el “desafiament separatista que ha creat una fractura entre els catalans. Va afegir que treballaran “des de l’oposició per seguir sent decisius”.

340526_2.jpg

340526_2.jpgITMAR FABREGAT

340526_3.jpg

340526_3.jpgITMAR FABREGAT

tracking