SEGRE

UNIVERSITAT TITULACIONS

Rècord d'inscrits per estudiar Enginyeria Informàtica a la UdL

A causa de l’alta demanda al mercat laboral i per les campanyes de difusió als instituts || L’Escola Politècnica aplica per primera vegada nota de tall

Una de les classes dels cursos zero de Matemàtiques i Física, que van començar ahir.

Una de les classes dels cursos zero de Matemàtiques i Física, que van començar ahir.EPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crònica falta de titulats en Enginyeria Informàtica per cobrir l’oferta de llocs de treball en aquest sector a Lleida –una cosa que també passa en l’àmbit de Catalunya– podria entrar en via de solució. I és que aquest any, l’Escola Politècnica Superior de la UdL ha registrat un rècord d’inscrits per iniciar aquesta carrera, cosa que ha provocat que per primera vegada hi ha nota de tall, quan en anys anteriors les sol·licituds en primera opció sempre quedaven lluny d’omplir totes les places.Així ho va destacar ahir la cap d’estudis de l’escola,

Magda Valls, que va atribuir aquest fet a una doble causa. D’una banda, que hi hagi una alta demanda d’aquests professionals al mercat, la qual cosa fa que les empreses també ofereixin millors sous. De l’altra, el treball que està efectuant la Politècnica en els últims anys en col·laboració amb diversos instituts de la demarcació per difondre el món de la tecnologia entre els estudiants de Secundària. Aquest any, l’escola ha registrat 73 sol·licituds en primera opció per a 70 places d’Informàtica, quan l’any passat van ser 60, i fa cinc anys, 56. El 2010, quan només oferia 60 places de primer, hi va haver 45 sol·licituds en primera opció.

D’altra banda, la Politècnica va posar en marxa ahir els denominats cursos zero de Matemàtiques i Física destinats als nous alumnes de les seues enginyeries. Valls va indicar que hi ha quaranta inscrits entre els dos i que se’ls fa un test de nivell i es repassa el temari de Batxillerat d’aquestes matèries. Va destacar que aquests cursos són especialment útils per als que procedeixen de FP o de Batxillerat social.

LES CLAUS Sol·licitants. Informàtica de la UdL va rebre 73 sol·licituds d’ingrés en primera opció quan oferia 70 places. L’any passat, en canvi, només 60 alumnes la van elegir en primera opció i el 2010, tan sols 45. Cursos. Des de fa anys, l’escola imparteix cursos preparatoris de Matemàtiques i Física per als nous alumnes de les enginyeries. Així mateix, n’imparteix un altre, en col·laboració amb GFT i IT Consulting, per facilitar la incorporació laboral dels titulats.

tracking