SEGRE

COMERÇ NORMATIVA

La Paeria facilitarà que mitjanes i grans superfícies s'implantin a l'Eix Comercial

Larrosa anuncia un informe favorable a l’al·legació del sector contra la limitació a vuit-cents metres quadrats dels nous establiments que fixa el nou POUM || Diu que en parlarà ben aviat amb l’oposició

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria facilitarà la implantació de mitjanes i grans superfícies a l’Eix Comercial. Així ho va anunciar ahir l’alcalde, Fèlix Larrosa, a la inauguració del Mercat de les Rebaixes, el primer acte públic després de ser investit dimecres passat. Va avançar que l’informe sobre les al·legacions d’organitzacions comercials en contra de la limitació a vuit-cents metres quadrats de la superfície màxima dels nous establiments a l’Eix que preveu el nou Pla de Ordenació Urbanística Municipal (POUM) “serà favorable” i va dir que tan aviat com configuri el seu equip parlarà amb els comerciants i els grups polítics per “veure com podem avançar”.

“El nou POUM preveu recuperar centralitat i en aquest sentit valorem molt positivament les al·legacions perquè l’Eix pugui acollir equipaments de caràcter mitjà i gran per reforçar la centralitat. Estem treballant en aquesta línia”, va subratllar. Larrosa va recordar que impulsen el pla de l’estació, que preveu també una superfície comercial “com a element d’atracció per a l’Eix, el Centre Històric i Pardinyes”. “És una oportunitat de connectar dos espais separats històricament per l’estació de tren.

Volem que també hi hagi la d’autobusos, i que generi un sistema de serveis i comercial que dinamitzi el centre. I això és complementari amb la incorporació d’elements tractors al llarg del Centre Històric i de l’Eix”, va incidir el nou paer. En un altre ordre, l’alcalde va considerar que a les intervencions de l’oposició al ple d’investidura “tots van deixar oberta una porta al diàleg”. “En tots vaig veure una voluntat de parlar i jo ja vaig oferir mà estesa, així que a partir de la setmana que ve, parlarem per trobar els màxims consensos”, va assenyalar.

També va instar a “no traslladar a la ciutadania que ja som en campanya electoral” sinó a presentar “solucions a problemes del present”.

L’Eix augmenta un 2% la venda a les rebaixes

El Mercat de les Rebaixes de l’Eix Comercial, que va començar ahir i que consta d’una setantena de parades, servirà de final de temporada d’una campanya en la qual les vendes han augmentat una mitjana del 2% respecte a l’any passat, segons va estimar el president de les associacions de comerciants de l’Eix, Llorenç González. “Han anat més o menys com l’any passat, l’increment mitjà ha estat sobre un 2%, que és positiu”, va assenyalar, encara que va matisar que “cada comerç té la seua particularitat”.

Va subratllar que amb aquest mercat “volem intentar liquidar el màxim possible” i va augurar una temporada de tardor “positiva, si acompanya el temps”. Va recordar que han reduït de tres a dos els dies del Mercat de les Rebaixes, a petició dels mateixos comerciants, tal com va publicar aquest diari. “Vam decidir aplicar-ho ara a tall de prova. De moment, tothom està content i quan acabi passarem una enquesta”, va indicar. La idea és mantenir el mercat de dos dies a l’estiu si funciona bé, però mantenir el d’hivern de tres, si els comerciants no demanen reduir-lo.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, va felicitar l’Eix per organitzar aquesta “acció de dinamització, que és una manera de competir amb altres formats comercials” i va recordar que també ofereixen “ajuts per mantenir el teixit associatiu de la ciutat”. “És essencial que cada barri i espai comercial tingui el seu joc en la configuració del mix global de la ciutat”, va remarcar. Per la seua part, el delegat d’Empresa, Ramon Alturo, també va destacar que el seu departament “dóna suport econòmicament a les associacions de comerciants perquè puguin organitzar accions de dinamització com aquestes” i va incidir que el comerç de proximitat és clau per al model que defensem”.

Clientes en una de les parades del Mercat de les Rebaixes de l’Eix Comercial, que va començar ahir i acabarà avui.

Clientes en una de les parades del Mercat de les Rebaixes de l’Eix Comercial, que va començar ahir i acabarà avui.ITMAR FABREGAT

Clientes en una de les parades del Mercat de les Rebaixes de l’Eix Comercial, que va començar ahir i acabarà avui.

Clientes en una de les parades del Mercat de les Rebaixes de l’Eix Comercial, que va començar ahir i acabarà avui.ITMAR FABREGAT

tracking