SEGRE

INFANTESA ACOLLIDA

Dos nous centres a Lleida per a menors immigrants sense família

A l’antic Seminari del Bisbat, amb vint-i-quatre places, i a l’edifici dels Carmelites a Santa Teresita, amb capacitat per a trenta || Ja són cinc a tota la província

A l’antic Seminari s’obrirà el centre Indíbil.

A l’antic Seminari s’obrirà el centre Indíbil.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutat de Lleida comptarà amb dos nous centres per acollir els menors estrangers no acompanyats (MENA) que arriben a Catalunya (més de 1.400 durant els últims mesos) i que no tinguin aquí referents familiars, per la qual cosa estan tutelats per la Generalitat. Gestionats per una entitat privada, Eduvic, se situaran al centre de la ciutat. El primer, ja en marxa, es troba a l’edifici de l’antic Seminari, on el bisbat de Lleida ha llogat una part a aquesta associació, que hi ha fet obres de reforma. Constaria d’un màxim de vint-i-quatre places i serviria per a l’acollida dels menors no acompanyats que fins ara s’allotjaven a l’alberg de Sant Anastasi. Des de l’associació de veïns d’Universitat, van explicar que s’han reunit en dos ocasions amb l’entitat per ser rebre informació de l’activitat i està previst redactar un escrit amb informació per repartir-lo entre els veïns. “També celebrarem una reunió al local i l’entitat ens ha ofert una jornada de portes obertes”, va explicar en aquest sentit Robert Setó, president dels veïns, després que alguns d’ells mostressin el seu malestar per falta de informació. El segon centre serà a l’edifici adjunt a la parròquia de Santa Teresita, propietat dels Carmelites, que l’han llogat a Eduvic. Encara es troba en obres i es preveu que entri en funcionament aquest mes amb trenta places. Aquí vindran els menors no acompanyats allotjats al centre Miravall de Juneda, que ja no acollirà aquest col·lectiu.

Es tracta de dos centres de primera acollida que es diran Indíbil (el del Seminari) i Mandoni (el de Santa Teresita). A la província, hi ha en total cinc centres per fer front a l’arribada d’aquests menors, tres a Lleida ciutat i dos a Gimenells i Almacelles.

A l’antic Seminari s’obrirà el centre Indíbil.

A l’antic Seminari s’obrirà el centre Indíbil.ITMAR FABREGAT

tracking