SEGRE

UNIVERSITAT FORMACIÓ

La UdL ajuda vint-i-cinc persones sense feina a trobar ocupació gairebé a cost zero

Curs del qual només pagaran una desena part dels 450 euros de l’import de la matrícula || Seguiment personalitzat als alumnes, que podran dissenyar el seu propi projecte d’inserció laboral

Imatge d’arxiu de l’edifici Polivalent, situat al campus de la UdL a Cappont.

Imatge d’arxiu de l’edifici Polivalent, situat al campus de la UdL a Cappont.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida (UdL) impartirà un curs destinat específicament a aturats per facilitar-los la inserció laboral, amb la particularitat que a més els finançarà el 90 per cent del cost de la matrícula, que és de 450 euros, de manera que els inscrits només hauran de pagar-ne 45.

Carles Florensa, responsable del centre, que aglutina tots els títols propis que ofereix la UdL en matèria de màsters, postgraus i cursos d’especialització, va indicar que aquesta iniciativa és una manera d’exercir la responsabilitat social corporativa de la universitat amb l’entorn i amb la societat.

Va assenyalar que en aquest curs, denominat Eines, recursos i informació per a la (re)inserció laboral podran matricular-se un màxim de 25 persones que estiguin a l’atur, ja sigui total o parcial, independentment que percebin o no una prestació o ajuda per la situació, i hauran de ser titulats universitaris o d’algun cicle d’FP.

Florensa va detallar que el curs està destinat tant a parats que busquen la seua primera feina com a altres de llarga durada que intenten reintegrar-se al mercat laboral. El responsable del Centre de Formació Contínua va subratllar que tindrà un nou sistema de mentoring, amb un seguiment i acompanyament personalitzat de cada alumne. L’objectiu d’aquest curs i el seu sistema és dotar-los d’eines que els millorin les capacitats comunicatives, socials i de gestió emocional per facilitar al màxim que trobin una feina. A més, i a partir dels coneixements adquirits durant el curs, cada alumne dissenyarà el seu propi pla de treball per accedir al mercat laboral. Florensa va apuntar que, a més d’ajudar-los a buscar feina, “volem empoderar-los, animar-los i ajudar-los a millorar l’autoestima”.

El curs començarà el 5 d’octubre, acabarà el 19 de gener i s’impartirà els divendres de 16.00 a 20.00 hores i els dissabtes de 9.00 a 13.00 hores. Carles Florensa va indicar que l’elecció dels dies i de l’horari està motivada per la disponibilitat dels vint-i-quatre professors que participen en aquest curs.

tracking