SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Acusat d'agredir la seua parella al davant dels fills a Balàfia

La Urbana va trobar la víctima a l’habitació de l’habitatge, amb dos menors, amb una ferida al cap || Judici ahir a dos acusats més de violència masclista

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va detenir divendres passat un veí de Balàfia acusat d’agredir la parella davant dels seus fills menors. Els fets van tenir lloc a les 14.15 hores, quan una patrulla va anar a un habitatge del carrer Cerdanya al rebre un avís per una possible agressió. Una vegada al lloc, els agents van sentir com l’home cridava i finalment va cedir a obrir-los la porta davant de la insistència dels urbans. Aquest individu, de trenta anys i originari de Romania, va permetre als agents que accedissin a l’habitatge i aquests van poder localitzar la dona, que es trobava en una de les habitacions del pis, amb els seus dos fills menors d’edat. Els urbans també van comprovar que la dona presentava una ferida al cap. Davant de les preguntes dels agents, la víctima els va explicar que la seua parella l’havia agredit, per la qual cosa l’home va ser detingut per un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar. En el que va d’any, la Urbana ha arrestat vint-i-cinc homes per agressions masclistes, una dotzena de les quals entre els mesos de juliol i setembre. En dos dels casos, els detinguts havien agredit també presumptament familiars, per la qual cosa se’ls imputava així mateix un delicte per violència familiar. D’altra banda, dos homes es van asseure ahir al banc dels acusats del jutjat penal 2 de Lleida acusats d’agredir les seues parelles. Tanmateix, les dos dones van negar haver estat agredides pels acusats. En un dels casos, un ciutadà va denunciar que el 4 de setembre passat va veure com un home colpejava la seua parella al carrer Balmes. Tots dos van assegurar ahir que es van discutir però que en cap cas es va produir cap agressió. En l’altre cas, una dona va negar que el seu marit li hagués pegat malgrat que un agent dels Mossos d’Esquadra va explicar al jutge que ella mateixa li havia manifestat que havia estat víctima de maltractaments. En tots dos casos, la Fiscalia sol·licita que els dos acusats siguin condemnats per un delicte de violència domèstica.

El Govern adjudica un habitatge a sis lleidatanes en risc de maltractament

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya va adjudicar l’any passat sis pisos a dones víctimes de violència de gènere a les comarques lleidatanes. Així consta en una resposta del Govern a una pregunta parlamentària sobre els recursos destinats contra la violència masclista. A Ponent, cinc d’aquestes dones eren de nacionalitat espanyola i una, estrangera. Aquest tipus d’habitatges es destinen a dones que estan en risc residencial a causa del maltractament i són acollides en un municipi, que pot ser fora de la província, on no tinguin aquesta situació de risc i una vegada hagin passat pels programes de recuperació. En el conjunt de Catalunya, la Generalitat va adjudicar 102 habitatges a dones víctimes de violència de gènere l’any passat, sis d’elles amb alguna discapacitat.

tracking