SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT PÚBLIC

El taxi a demanda a l'Horta s'estrena a l'octubre amb 4 rutes

S’haurà de sol·licitar el dia abans, costarà com un bitllet de bus i es podran utilitzar les targetes actuals o demanar la T-Horta || Funcionarà de dilluns a divendres

La reunió d’ahir de la comissió de l’Horta.

La reunió d’ahir de la comissió de l’Horta.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de taxi a demanda a l’Horta s’estrenarà a finals d’octubre amb 39 parades a les partides, quatre a la capital i quatre horaris al dia (8.00, 13.00, 16.00 i 20.00). Els usuaris hauran de sol·licitar-lo trucant al 900 106 848 el dia anterior abans de les 13.00 i indicar la parada de pujada i baixada. Funcionarà de dilluns a divendres i tindrà el mateix cost que el bus urbà. Es podrà pagar un bitllet senzill i utilitzar les targetes T-Jove Escolar, T-Estudiant, T-Temps, T-Nostra A o T-Nostra B o demanar la nova T-Horta, que equival a la T-10 i permetrà utilitzar el taxi i els autobusos urbans. Així mateix, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va indicar que sol·licitaran a l’ATM integrar el servei a la xarxa i promocionar les parades a l’Horta de les línies de bus interurbanes. Va destacar que el taxi a demanda “beneficia especialment la gent gran i els joves, redueix l’impacte ambiental i optimitza la gestió de recursos” i ampliarà la cobertura en transport a una àrea amb 5.500 persones.

Autobusos de Lleida licitarà el servei, que s’implantarà com a prova pilot a les partides de la Mariola, Empresseguera, Caparrella, Rufea, Butsènit i Pla de Gensana (tenien bus a demanda) i a les de Vallcalent, Fontanet Lo Curt, Torres de Sanui, Pla de Montsó, Montcada, Sot de Fontanet, Copa d’Or, Pla de Lleida i Femosa. ERC ho considera un “pegat” perquè arranca amb “deficiències que ho faran poc competitiu”, com que no funcioni els caps de setmana o s’hagi de demanar amb temps. Per la seua part, el Comú va dir que al maig ja va proposar un servei de recollida de residus voluminosos a l’Horta, que es posarà en marxa a l’octubre.

tracking