SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Segon policia absolt per les càrregues de l'1-O a Lleida

El jutge eximeix un agent que va agredir una votant a la Mariola || Admet les lesions però diu que “complia el seu deure”

Càrrega policial al col·legi electoral de la Mariola l’1-O.

Càrrega policial al col·legi electoral de la Mariola l’1-O.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Segona sentència que absol un agent de la Policia Nacional per les càrregues durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre a Lleida. Aquesta vegada, la titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida ha absolt un agent acusat d’un delicte lleu de lesions per agredir una dona al col·legi electoral de la Mariola. La va colpejar amb la defensa a la mandíbula. La sentència dóna per provat que l’agent va causar lesions a la dona, però l’eximeix de responsabilitat a l’assenyalar que “complia el seu deure” i es defensava d’una agressió prèvia.

D’aquesta forma, la interlocutòria assenyala que els fets van ocórrer quan la denunciant es trobava a la porta del col·legi electoral. En un moment donat, l’agent denunciat va rebre un cop al cap (li van tirar una motxilla) i “creient que era agredit, va utilitzar la defensa policial reglamentària per crear un espai de seguretat al seu voltant movent la defensa diverses vegades”. En el transcurs de l’esmentada acció, continua la sentència, “l’agent va colpejar la denunciant, que estava ajupida, al maxil·lar esquerre”. El mateix policia va admetre l’acció. Fins i tot, segons vídeos aportats a la causa, després d’agredir la dona també va clavar un cop amb la defensa a un altre agent. Segons la sentència, es tracta d’una “actuació proporcional a les circumstàncies recurrents” perquè, afirma que “era un moment de gran tensió entre el cos policial i els diversos ciutadans, mentre molts d’ells es trobaven exercint una resistència activa i passiva”. Per això, eximeix l’agent del delicte lleu de lesions a l’aplicar l’article 20.7 del Codi Penal, que estableix que no té responsabilitat si es fa en exercici del seu deure, que era, segons la sentència judicial, “facilitar el pas d’altres agents a l’interior del col·legi electoral per tal de requisar les urnes”.

L’advocat de la denunciant, Simeó Miquel, va assenyalar ahir que recorreran l’absolució davant de l’Audiència Provincial. La primera absolució per les càrregues del primer d’octubre la va dictar la mateixa jutge el juliol passat per una agressió a l’EOI. El denunciant també recorrerà.

tracking