SEGRE

SERVEIS

La recollida d'escombraries a domicili començarà a Ciutat Jardí i Vila Montcada el 5 de novembre

La Paeria repartirà cubells d’escombraries i bosses entre els veïns i informarà de les novetats del sistema // La posada en marxa d’aquesta iniciativa afectarà a 2.972 veïns d’aquest barri

La recollida d'escombraries a domicili començarà a Ciutat Jardí i Vila Montcada el 5 de novembre

La recollida d'escombraries a domicili començarà a Ciutat Jardí i Vila Montcada el 5 de novembreS.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema de recollida d’escombraries a domicili serà una realitat al barri de Ciutat Jardí i Vila Montcada a partir del 5 de novembre. Així ho ha assegurat avui l’alcalde, Fèlix Larrosa, en la roda de premsa de presentació d’aquest nou sistema de recollida de brossa, també conegut com a "porta a porta". La mesura afectarà a un total de 2.972 veïns als quals l'ajuntament els repartirà dos contenidors per domicili, un per tenir dins de casa i un altre per deixar les escombraries al carrer perquè sigui recollida pels serveis de neteja, a més de quatre tipus de bossa d’escombraries diferents (una per a paper i cartró, per a material orgànic, per a escombraries generals i una altra per als productes d’higiene personal com compreses i bolquers) perquè les utilitzin durant un any. Aquestes bosses també comptaran amb un microxip de seguiment per controlar quins veïns reciclen correctament i quins no i, al seu torn, controlar els quilos que d’escombraries produeix cada domicili. Els dies de recollida d’escombraries seran els dilluns, dimecres i divendres de les 20.00 a les 22.00 hores. Les bosses amb matèria orgànica, paper i cartró, plàstics, i envasos i de productes sanitaris es recolliran els dilluns i els divendres, mentre que els dimecres es recolliran les bosses de restes, a més de l’orgànica.

Amb tal d’informar els veïns de les novetats d’aquest sistema, l’ajuntament enviarà una carta informativa a tots els veïns de Ciutat Jardí i un equip d’educadors recorrerà el barri per entregar els cubs i les bosses i atendre els dubtes dels ciutadans. Paral·lelament, també s’organitzaran visites informatives els dies 16 i 30 d’octubre a l’escola Ciutat Jardí i hi haurà un parada informativa a l’Arborètum del 10 d’octubre fins el 23 de novembre. Amb aquesta mesura, Ciutat Jardí i Vila Montcada serà el primer barri de la ciutat que utilitzi aquest sistema de recollida de resíduos, que implica que es retirin els contenidors d’escombraries dels carrers a excepció dels de vidre. A partir de l’any que ve s’implantarà aquest sistema en zones de Balàfia i Pardinyes, el 2020 en el Centre Històric i el 2021 a les partides de l’Horta.

tracking