SEGRE

ESNOTICIA

Veïns d'Organyà i Fígols: "Ens sentim enganyats"

Així es van expressar ahir al judici diversos veïns d’Organyà i Fígols que van recaptar fons per a la Nadia || Asseguren que van organitzar activitats quan els van dir que la nena podia morir

Campanya solidària a favor de la Nadia organitzada a Organyà el novembre del 2015.

Campanya solidària a favor de la Nadia organitzada a Organyà el novembre del 2015.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enganyats, dolguts i indignats. Així es van mostrar ahir una desena de veïns d’Organyà, Fígols i Alinyà i municipis propers que van declarar a la segona sessió del judici. Tots ells havien participat d’alguna manera en les activitats per recaptar fons per a l’Associació Nadia Nerea contra la Tricotiodistròfia. I tot, van assegurar, per ajudar a sufragar els tractaments que, segons els pares de la nena, necessitava per poder viure. Una d’aquestes veïnes va explicar que quan el matrimoni va arribar a Fígols es van reunir amb els pares del col·legi per explicar-los la malaltia de la Nadia. En aquell moment, no van demanar diners, però els van donar els tríptics de l’associació, on figuraven comptes bancaris per als donatius. No és fins a la reunió següent que els pares de la Nadia els diuen que la seua filla necessita una operació urgent “perquè era vital” per a la menor i demanaven 112.000 euros per viatjar als EUA. Segons van explicar, llavors van decidir crear un grup de pares i mares del col·legi i organitzar activitats com tómboles o rifes per recaptar fons, diners que ingressaven directament en un dels comptes de l’associació.

Una de les veïnes i amiga íntima del matrimoni va declarar que va ser la mare, Margarita Garau, qui els va dir que la seua filla “es moria i que podria no arribar a Nadal”. Molt emocionada, va explicar que era “com de la família” i que anaven molt a casa seua i estaven amb la nena. De fet, aquesta veïna va ser la que es va fer càrrec de la Nadia quan van arrestar els pares el desembre del 2016. “La mare ha mentit igual que el pare i els considero uns estafadors de categoria”, va assenyalar. Altres veïns també van afirmar sentir-se enganyats pels acusats al considerar que havien recaptat fons per a altres finalitats que no eren els tractaments de la nena. Alguns, al sortir a la llum la presumpta estafa, van decidir denunciar davant dels Mossos d’Esquadra. Pocs d’ells reclamen econòmicament per les donacions. “Vam caure en la innocència de no demanar cap document mèdic”, va afirmar una de les mares davant del tribunal.

Els pares i mares del col·legi de la Nadia van fer activitats de tot tipus per recaptar donacions

La presència mediàtica no va decaure ahir, amb una vintena de mitjans seguint el judici en una sala habilitada per a l’ocasió. El judici es reprèn avui a les 9.00 hores amb la declaració de més testimonis, entre els quals veïns de l’Alt Urgell, i el visionament d’imatges de programes de televisió.

Es preveuen també avui les conclusions de les parts. La Fiscalia demana per als acusats sis anys de presó per estafa.

Campanya solidària a favor de la Nadia organitzada a Organyà el novembre del 2015.

Campanya solidària a favor de la Nadia organitzada a Organyà el novembre del 2015.SEGRE

tracking