SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

A judici un home de Lleida acusat d'apropiar-se 32.549 € de la seua tieta

La Fiscalia sol·licita que se li imposi una condemna de dos anys i mig de presó || Considera que es va quedar part de la venda d’un habitatge que era de la dona

El judici tindrà lloc demà a l’Audiència de Lleida.

El judici tindrà lloc demà a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida té previst jutjar demà un home, J.S.I., acusat d’apropiar-se 32.549 euros d’una tieta seua sense comptar amb el seu consentiment. La Fiscalia sol·licita per a l’acusat una condemna de dos anys i mig de presó com a autor d’un delicte d’apropiació indeguda i que torni els diners als hereus de la dona. El Ministeri Públic considera que l’home es va quedar amb part dels diners de la venda d’un pis que era propietat de la seua tieta.

Els fets es remunten a finals del gener del 2014 quan, sempre segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, l’home va convèncer la seua tieta perquè es traslladés a viure a Lleida des de Sevilla, el seu lloc de residència habitual. Va ser llavors quan l’acusat va aconseguir “sense que hagi pogut acreditar-se engany en la seua actuació” que la dona “l’inclogués com a cotitular de dos comptes bancaris”. Hi havia 24.000 euros i l’ingrés mensual de la pensió de la dona (680 euros). L’acusat també “va aconseguir, sense que tampoc pogués acreditar-se engany, que la dona li atorgués escriptura pública per la qual cosa l’apoderava amb caràcter general per a qualsevol actuació en el seu nom”, sempre segons el Ministeri Públic. D’aquesta forma, fent ús dels poders, l’octubre del 2014 va vendre l’immoble que la dona tenia a Sevilla per 75.000 euros, dels quals suposadament se’n va apropiar 5.000. Tanmateix, uns mesos més tard, l’abril del 2015, la filla de la dona es va adonar del que havia passat. Es va desplaçar fins a Lleida, va traslladar la seua mare de nou a Sevilla i va revocar els poders atorgats al cosí. Precisament, el mateix dia que es firmava la revocació dels poders, el 13 d’abril del 2015, l’acusat, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, va fer dos extraccions del compte en el qual havia ingressat els 65.000 euros. Una, de 32.679,94 euros que va ingressar a l’altre compte de la dona i una altra de 32.549 euros, que va ingressar al compte del qual ell i la seua dona eren titulars.

Cent vint denúncies per apropiació aquest any a Lleida Els Mossos d’Esquadra han comptat un total de 120 denúncies per apropiació (sense engany) entre el gener i el maig d’aquest any a les comarques de Lleida. Per regions policials, 99 són de Ponent mentre que la resta (21) són a les comarques del Pirineu. D’altra banda, s’ha de destacar que l’augment de l’activitat virtual també incrementa el risc de ser víctimes d’estafes (amb engany), especialment amb les targetes bancàries i les compres en pàgines web no segures. A Lleida, aquest tipus de delicte continua repuntant i ja es registren fins a vuit denúncies al dia. Segons les últimes dades de Mossos d’Esquadra, entre els mesos de gener i maig s’han registrat 1.194 denúncies, un increment del 56% respecte al mateix període de l’any passat, quan es van denunciar 764 estafes.

tracking