SEGRE

HABITATGE MERCAT

Creix la contractació d'assegurances de lloguer per cobrir impagaments

Els agents immobiliaris ho constaten, encara que assenyalen que la morositat és baixa || Entre el 10 i el 20 per cent dels nous arrendaments en tenen una

Imatge de l’últim saló immobiliari celebrat el mes de setembre passat i organitzat pels API.

Imatge de l’últim saló immobiliari celebrat el mes de setembre passat i organitzat pels API.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Contractar una assegurança de lloguer és una possibilitat que cada vegada guanya més adeptes a la ciutat, especialment entre els petits propietaris, que ho veuen com una manera de cobrir-se l’esquena davant de situacions d’impagament de les mensualitats per part dels inquilins. “El propietari contracta aquest servei com si fos una assegurança d’habitatge o de cotxe, paga una quantitat a l’any que li cobreix impagaments, desperfectes i, en alguns casos, el desallotjament d’arrendataris si acumulen impagaments”, explica el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve. Moltes companyies d’assegurances n’ofereixen per uns 200 euros anuals, encara que en alguns casos pot arribar fins als 800, per cobrir tots els problemes o incidències que pot tenir un propietari amb els arrendataris. “En ciutats com Barcelona o Madrid és habitual tenir aquestes assegurances i hem notat que a Lleida està començant a dur-se a terme aquesta pràctica”, va dir Esteve, que assegura que aproximadament “entre el 10% i el 20% dels contractes de lloguer que es fan ara a la ciutat disposen d’aquest tipus d’assegurança i majoritàriament són petits propietaris, ja que les grans firmes immobiliàries acostumen a demanar referències”, conclou. “Realment, no és que hi hagi molts impagaments del lloguer a Lleida, és més una mesura que es pren per si de cas que per una altra cosa”, explica Jordi Piqué, de Finques Farré. “A Lleida ara mateix està en auge i les companyies asseguradores estan movent fitxa per vendre-ho com una opció perquè el propietari estigui més tranquil, no perquè hi hagi un problema de morositat”, assegura Piqué. La majoria de les companyies d’assegurances sol·liciten a l’arrendatari documentació que demostri que té solvència econòmica per pagar el lloguer.

La venda de pisos aquest agost va pujar un 30% respecte al 2017

L’agost passat es van vendre un total de 372 pisos a la província, un 30% més respecte al mateix mes del 2017, en el qual es van efectuar 287 transaccions, i aquest mateix agost és quan més vendes de pisos s’han fet des del 2010, en què hi va haver 386 transaccions. Així ho demostren les xifres que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) va publicar ahir i que constata que el mercat immobiliari continua en una tendència alcista després de diversos anys paralitzat. D’aquestes 372 operacions, 98 són d’habitatges nous, que suposen el 26,34% del total i augmenta un 122% respecte a l’agost del 2017. Quant als habitatges de segona mà, la xifra ascendeix fins als 274, la qual cosa implica un augment del 12% respecte al mateix mes de l’any passat. En l’àmbit de Catalunya, la compravenda de pisos ha sumat 6.883 operacions, un 3,5 per cent menys respecte l’any anterior.

tracking