SEGRE

EDUCACIÓ REIVINDICACIÓ

Torrelameu i Corbins reclamen al Govern un institut a l'Escola Alba

Els dos municipis donen suport a aquesta iniciativa dels pares dels alumnes del centre || L’Ampa va plantejar aquesta proposta a Ensenyament i esperen resposta

Imatge del setembre passat del menjador de l’Escola Alba.

Imatge del setembre passat del menjador de l’Escola Alba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Torrelameu va aprovar en el seu últim ple municipal una moció que demana a la delegació d’Ensenyament de la Generalitat que iniciï “els tràmits necessaris perquè l’Escola Alba pugui tenir també un institut de secundària per al curs 2019/2020”. Una moció que també recolzarà i aprovarà en ple l’ajuntament de Corbins després que l’associació de mares, pares i alumnes de l’Escola Alba (Ampa) proposés aquesta idea als municipis propers a l’escola per instar el Govern a fer un institut al costat del centre. “És una iniciativa que va sorgir de l’escola, de molts pares dels alumnes que veien viable fer un institut al costat del centre i des de l’Ampa ens hi vam posar”, va dir Xavier Gayà, president d’aquesta entitat. “Llavors vam iniciar una recollida de firmes i una enquesta entre els pares dels alumnes i vam constatar que el 90% d’ells volien un institut al costat i vam pensar que no perdíem res per intentar-ho”, va assegurar Gayà, que també ha presentat aquesta proposta a altres pobles propers al col·legi. “També ho hem plantejat a altres ajuntaments com el d’Alcoletge i el de Vilanova de la Barca, però de moment no hem obtingut cap resposta, encara que hem trobat molta predisposició i suport a la iniciativa”, va valorar el president de l’Ampa de l’Escola Alba.

Ara, amb el suport d’aquests dos ajuntaments, els pares i mares dels alumnes de l’Escola Alba esperen “que aquests anuncis suposin un pas més per tal d’aconseguir l’institut; a més ja hem contactat amb el departament d’Ensenyament per presentar-los la nostra idea però no hem obtingut resposta fins ara”. Quant al suport de la direcció del centre a aquesta proposta, Xavier Gayà entén que “és competència del departament d’Ensenyament i des de la direcció es mantenen al marge. Tot amb tot, molts professors de l’escola tenen matriculats els seus fills aquí i ells veuen la mesura amb bons ulls tant per necessitat com per comoditat”, va concloure Gayà.

L’Ampa assegura que el 90% dels pares i els professors del centre hi donen suport

Una altra de les històriques demandes dels pares i mares dels alumnes i professors de l’Escola Alba és demanar un pas subterrani que solucioni el conflictiu accés que hi ha ara, que és un encreuament a la carretera C-12. El juliol passat, el departament de Territori de la Generalitat va decidir aprovar aquest projecte i sortirà a licitació l’any que ve amb 620.000 euros de pressupost. L’actuació consistirà en la construcció d’un pas subterrani per a la carretera C-12, que serà 160 metres abans de l’actual encreuament de l’escola.

tracking