SEGRE

Els experts proposen allargar a cinc anys la carrera de Magisteri

Tres de grau i dos de màster, amb un curs sencer de pràctiques

Primer dia de classe a l'escola Torre de Queralt de Lleida.

Arrenca el curs escolar a la demarcació de Lleida amb 76.696 alumnes, uns 500 mésÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una educació bàsica que permeti la mobilitat dels docents entre etapes educatives, formulada a partir d’un grau de tres anys i dos anys de màster que inclogui un any de pràctiques. Aquesta és la proposta de la comissió tècnica de seguiment del Programa de Millora i Innovació en la Formació de Mestres (MIF). El seu director, Miquel Martínez, va afirmar que proposen ampliar els estudis fins als 300 crèdits i potenciar les pràctiques, així com el seguiment del primer any d’accés a la funció docent, ja sigui des de la borsa o a través d’un contracte laboral. El document també planteja ampliar el perfil dels professors a les universitats per potenciar la figura del docent vinculat que pugui fer classe tant a les facultats de Magisteri com als centres escolars.

Martínez va defensar que, en un futur, els aspirants a mestre haurien de cursar cinc anys d’estudis universitaris, dels quals un podria ser una especialització i un altre, un pràcticum a l’escola o en un institut i, per tant, una part més “intensiva d’immersió” als centres escolars. Així mateix, va demanar un reconeixement als centres que acullen futurs mestres i als tutors, que considera que haurien de tenir més connexió amb les universitats. S’ha de recordar que gairebé tots els instituts de Lleida estan boicotejant les pràctiques per falta de reconeixement.

Tant el departament d’Ensenyament com el d’Universitats estudiaran “amb deteniment” les recomanacions dels experts del MIF per introduir canvis en el sistema educatiu.

Així, el Govern es compromet a continuar treballant per “prestigiar’’i millorar els estudis que donen accés a la professió docent com uns dels pilars fonamentals “de progrés i benestar"’.

tracking