SEGRE

L'ampliació del Canyeret entrarà en funcionament a finals d'any

La consellera de Justícia ha visitat el Canyeret, que comptarà amb set noves sales de vistes i un arxiu

La consellera de Justícia, Ester Capella, anuncia que l'ampliació del Canyeret entrarà en funcionament a finals d'any.

Visita als nous jutjats de LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat que les noves instal·lacions de l'edifici judicial de Lleida entraran en funcionament al desembre, després que durant els mesos d'octubre i novembre s'hagin equipat amb el mobiliari i l'equipament informàtic. Capella ha visitat aquest dijous l'ampliació del Canyeret, que ara compta amb set noves sales de vistes a la seua planta baixa. Dos de les sales es poden convertir en una de sola per acollir judicis amb una gran quantitat de persones implicades. D’aquesta manera, segons ha explicat la consellera, el Canyeret concentrarà la majoria de les sales de vistes en una única planta i el ciutadà no haurà de circular pels pisos superiors.

En aquest sentit, l’espai alliberat anirà destinat a un nou jutjat de primera instància i a la nova oficina judicial, que a Lleida encara no té data per desplegar-se. A la resta de l’edifici encara quedaran unes altres cinc sales de vistes operatives.

També a la planta baixa, el departament de Justícia ha construït un arxiu amb capacitat per a més de 5.000 metres lineals de documents compactes. Els jutjats de Lleida no disposaven d’arxiu i la documentació estava repartida en diferents espais de l’edifici.

La Generalitat ha invertit prop de dos milions en les obres.

D’altra banda, també es preveu la creació d’una sala de premsa amb senyal institucional, la instal·lació d’un sistema de megafonia i l’adequació de la Secretaria de Coordinació Judicial.

Una estrena sis anys més tard del previst

El Canyeret és un edifici inaugurat el 1986 en un solar amb pendent. El 2010 es van iniciar les obres d’ampliació de l’equipament, amb la construcció d’una planta baixa de 3.000 metres quadrats que aprofitarien el desnivell del terreny. Les obres havien de durar 2 anys, però finalment n’han durat 8 degut a la falta de pressupost. A més de l’espai de la planta baixa, de les sales de vistes, d’un ascensor per a persones amb mobilitat reduïda i de l’arxiu, durant aquest temps s’ha construït un accés principal a l’edifici i s’ha substituït el sistema de climatització de tot l’equipament. En total, la Generalitat hi ha invertit 6,5 milions d’euros.

tracking