SEGRE

COMERÇ EXPANSIÓ

Carrefour presenta al·legacions al POUM per poder obrir el centre comercial vora l'Ll-11

En uns terrenys de la seua propietat, com va presentar fa una mica més d’un any || L’ajuntament aposta públicament per impulsar el pla de l’estació i l’alcalde afirma que respondran les esmenes

Imatge virtual del projecte del centre comercial i de lleure que Carrefour davant de l’antic hotel Ilerda, però al costat de la Bordeta.

Imatge virtual del projecte del centre comercial i de lleure que Carrefour davant de l’antic hotel Ilerda, però al costat de la Bordeta.CARREFOUR PROPERTY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carrefour Property ha presentat al·legacions al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lleida perquè permeti implantar el seu projecte comercial i de lleure de 55.000 metres quadrats en uns terrenys de la seua propietat al costat de l’Ll-11, segons van indicar fonts de l’empresa.

Tal com va presentar la multinacional al juliol l’any passat, preveu un hipermercat Carrefour de 8.000 m² (que se sumarà al del passeig de Ronda), cent establiments comercials i de restauració, cines i una plaça per a concerts i llavors va assegurar que esperava obrir l’any 2020. Fonts de Carrefour Property van assenyalar que estan a l’espera que l’ajuntament respongui les al·legacions, que se centren en “condicions d’ordenació i paràmetres urbanístics que van dirigits al fet que es permeti desenvolupar el centre comercial de la manera en la qual el tenim projectat”, ja que el POUM no ho permet. De fet, la Paeria aposta obertament per impulsar un centre comercial en el marc del pla de l’estació, però les mateixes fonts van apuntar que “no volem entrar en comparacions”.

La companyia reafirma l’interès per expandir-se i defensa que “la millor ubicació és la nostra”

“El nostre interès és desenvolupar un centre comercial a la ciutat de Lleida i creiem que la millor ubicació és la nostra”, van subratllar. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va afirmar que “les al·legacions al POUM es veuran quan s’aprovi el document provisionalment” i l’anterior alcalde va dir la primavera passada que el govern municipal havia mantingut contactes amb representants de Carrefour per exposar-los el pla del futur centre comercial previst a l’entorn de l’estació, com va publicar aquest diari.

Fonts de Carrefour Property van remarcar que el projecte “no ha canviat respecte al que vam presentar fa una mica més d’un any” i van incidir en el fet que tenen “estudis de mercat i estem convençuts de la seua viabilitat”. Va destacar que comportarà “beneficis per a la ciutat i la província amb la creació de 5.000 llocs de treball directes, indirectes i durant la construcció”.

La companyia, obligada a netejar un solar de Cappont

La Paeria ha ordenat a Carrefour Property que arregli una finca de la seua propietat entre l’avinguda Tarradellas i l’Ll-11, ja que va ser ocupada per un campament gitano del qual queden restes de barraques, roba, pneumàtiques, matalassos i residus de tot tipus. L’assentament està situat actualment en una zona pròxima que el consistori ha requerit netejar a la companyia. Aquests terrenys se situen a l’altre costat de la carretera dels que preveu destinats al centre comercial i de lleure. Un portaveu de Carrefour Property va confirmar que havia rebut la notificació de l’ajuntament i va assegurar que acataran el requeriment i procediran a netejar el solar. No obstant, va restar importància al requeriment i va apuntar que a la mateixa zona hi ha també altres propietaris.

D’altra banda, l’ajuntament ha imposat una sanció de cinc mil euros al centre comercial Carrefour del passeig de Ronda per infringir la normativa de contaminació acústica i generar soroll excessiu al moll de càrrega.

“Lleida està preparada” Els terrenys de davant de l’hotel Ilerda però al costat de la Bordeta són de propietat de Carrefour Property des de fa gairebé dos dècades i “la companyia segueix volent desenvolupar-hi” el seu projecte. “Tenim coneixement de les singularitats i necessitats del mercat i creiem que Lleida està preparada per acollir un projecte d’aquestes característiques.”

tracking