SEGRE

Experts d'una vintena de països a la UdL al congrés internacional d'educació amb tecnologia

L'acte inaugural del congrés Edutec a

Experts d'una vintena de països a la UdL al congrés internacional d'educació amb tecnologiaUniversitat de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Sí a l'educació en tecnologia, però amb compromís social". Així resumia aquest dimecres el professor de la UdL i president del comitè organitzador del 21è Congrés Internacional EDUTEC, Xavier Carrera, l'eix d'aquesta trobada que, des d'avui i fins divendres, se celebra a la Universitat de Lleida (UdL) amb la participació de més de 600 persones d'Europa i Amèrica llatina.

D'aquests, 327 participen presencialment i 288 ho fan virtualment a través d'una plataforma específica. La competència digital de la ciutadania, els escenaris d'aprenentatge emergents -com ara les aplicacions per a telèfons mòbils, la realitat virtual i la robòtica educativa-, el ciberassetjament o la propietat intel·lectual i el plagi són només alguns dels temes que es posen sobre la taula durant el congrés.

El seu objectiu és "promoure ciutadans digitals competents i compromesos en l'àmbit personal, professional i social, en un món cada cop més connectat", ha explicat Carrera. L'intercanvi d'investigacions i experiències que tindrà lloc durant la trobada pretén contribuir a "un desenvolupament tecnològic sostenible i la construcció d'una societat digitalitzada regida per valors com la inclusió, la igualtat i l'equitat", afegeix.

Carrera ha estat acompanyat durant la inauguració de Francisco Martínez, president de l'Associació EDUTEC; Eloi Bergós, vicepresident quart de la Diputació de Lleida; Neus Lorenzo, subdirectora general de Transformació Educativa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, i Roberto Fernández, rector de la UdL,

Durant el seu discurs, Fernández ha afirmat que els canvis tecnològics no duen progrés si no van lligats a l'ètica i ha reivindicat la importància de la docència enfront la recerca a la universitat, una docència que ha de ser "amor", ha dit.

L'Associació per al desenvolupament de la Tecnologia Educativa i de les Noves Tecnologies aplicades a l'Educació (EDUTEC) ha acceptat més de 300 comunicacions per prendre part en aquest congrés. Provenen de 20 països: Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Andorra, Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Mèxic, Panamà, Perú, Uruguai, Veneçuela i República Dominicana. D'aquestes, 190 es presenten presencialment i 149, virtualment. Una vintena d'experts participen en conferències, panells i tallers distribuïts al llarg de tres dies per exposar els avenços més destacats en la recerca i innovació dins l'àmbit de la Tecnologia Educativa.

tracking