SEGRE

Baixa el nombre de persones que dormen al carrer a Lleida

La passada nit van ser identificades a la ciutat 55 persones sense llar, un 23% menys que fa dos anys

Imatge d'arxiu d'una persona sense llar a Lleida.

Baixa el nombre de persones que dormen al carrer a LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha identificat 55 persones dormint al carrer en el recompte de persones sense llar que es va fer la passada nit a la ciutat amb la col·laboració d’uns 190 voluntaris inscrits en aquesta iniciativa. Aquesta xifra suposa una reducció d’un 23 % respecte al cens realitzat el 2016, quan es van registrar 71.

Segons la Paeria, la xifra de persones sense llar a la ciutat és de 196, comptant les que dormen al carrer i les que es troben en centres d’acolliment residencial. És similar a la de fa dos anys, quan es van registrar 195 persones.

A l’espera de tenir l’anàlisi complet de les dades, el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, qui ahir va participar en l’acció del recompte, ha remarcat que han baixat les persones al carrer i s’han incrementat les places en centres d’acolliment, pel que els resultats "permeten veure-hi un vessant optimista sobre les polítiques d’integració i d’inserció". L’objectiu final és aconseguir que cap persona dormi al carrer el 2020, segons Rodamilans.

Segons el recompte, dos de cada tres persones sense llar a la ciutat de Lleida tenen entre 36 i 65 anys.

Pel que fa a la procedència, es baixa el nombre de persones de nacionalitat espanyola (del 35 al 29 per cent) i de la comunitat europea (del 9 al 4 per cent). Per contra, pugen les de l’extracomunitat europea (del 44 al 60 per cent), sobretot subsaharianes.

La Universitat de Lleida, a través de la Càtedra d'Innovació Social, farà l'explotació estadística de les dades, amb les entrevistes que treballadores socials i tècnics de les entitats participants han fet a persones allotjades a Jericó i en altres recursos residencials. El director de la Càtedra, Carles Alsinet, ha assenyalat que fa 10 anys es va fer el primer recompte a la ciutat i que aquest és el tercer, pel que hi ha la voluntat de fer accions d’aquest tipus, d’una banda, per conèixer la realitat a Lleida de les persones sense sostre, i de l’altra, per sensibilitzar la ciutadania vers la situació de necessitat que pateix aquest col·lectiu.

tracking