SEGRE

Ensenyament vol eliminar els punts per celiaquia i per familiars exalumnes en la preinscripció

El Govern ha aprovat obrir un procés de consulta amb l’objectiu de "potenciar la igualtat d’oportunitats"

Sortida d'alumnes en una escola de Lleida.

Nens prematurs, en quin curs escolaritzar-los?Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts obrir un procés de consulta prèvia per modificar el decret d’admissió d’alumnes. Aquesta modificació proposada pel departament d’Ensenyament inclou l’eliminació de la puntuació complementària en la preinscripció per celiaquia i també per pares, tutors i germans exalumnes al centre.

El Govern ha explicat que impulsen aquesta modificació del decret per "lluitar contra la segregació escolar" i que es preveu que pugui ser implantada en el curs 2019-2020. L’objectiu, segons la Generalitat, és fomentar la igualtat d’oportunitats en el marc de l’educació inclusiva.

La conselleria d’Ensenyament ja havia anunciat la seua voluntat d’eliminar la puntuació per malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí i metabòlic argumentant que els menjadors escolars ja incorporen menús específics per a alumnats amb aquestes malalties.

Respecte a la puntuació per pares, tutors o alumnes exalumnes, Ensenyament justifica que l’escolarització ha de ser equilibrada, i que l’alumne passi per davant per aquests punts complementaris "va contra l’equitat i de la igualtat en l’accés". Sí que es mantindrà la puntuació complementària en cas que els germans estiguin encara al centre.

tracking