SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a 3 anys i 8 mesos de presó per assetjar i amenaçar l'ex

L’home tampoc no podrà atansar-se a la víctima durant 9 anys || La dona va haver de canviar de domicili i va deixar les classes que impartia a una acadèmia

El judici es va celebrar al jutjat penal 1 de Lleida.

El judici es va celebrar al jutjat penal 1 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys i vuit mesos de presó un home per amenaçar i assetjar contínuament la seua exparella. El tribunal també li imposa sengles ordres d’allunyament que sumen nou anys i una multa de 4.320 euros per un delicte de trencament de condemna. El tribunal ratifica la sentència del jutjat penal número 1 de Lleida, que va jutjar l’home pels delictes d’assetjament, amenaces i trencament de condemna. L’home va recórrer la sentència davant de l’Audiència al considerar, entre altres aspectes, que malgrat que la víctima va patir desassossec, no pot atribuir-se a un delicte d’assetjament.

El tribunal considera provat que l’home, que quan es va celebrar el judici complia presó preventiva, “mogut per l’ànim d’alterar la tranquil·litat i assossec de la dona”, li va enviar múltiples missatges que li van causar temor”, alguns d’ells dirigits als alumnes que la dona tenia a una acadèmia, fet que, segons la sentència, “va provocar que deixés de fer classes per por que els passés alguna cosa als seus alumnes”. Segons la resolució, “l’acusat va insistir de forma reiterada i constant a comunicar amb ella, malgrat la seua oposició i les ordres judicials de prohibició de comunicació, arribant a fer-ho, fins i tot, després d’ingressar en un centre penitenciari”. Ho feia utilitzant identitats de terceres persones, utilitzant el terme “matar” en diverses ocasions i dient-li que si volia que tot acabés malament, “llavors, tranquil·la, perquè ja habia començat”. La dona va acabar deixant les classes i canviant de domicili després de rebre “una gran quantitat de missatges i cartes remeses amb una greu alteració de la seua vida”. L’acusat va al·legar que s’hauria d’haver apreciat que pateix un trastorn psíquic. Tanmateix, el tribunal, igual com ja va fer la jutgessa del Penal, diu que no s’ha acreditat una “minva de les capacitats de l’acusat que permeti eximir-lo de responsabilitat penal o atenuar-la”. La sentència és ferma.

Fiscalia va obrir 405 investigacions el 2017 per delictes contra la llibertat La Fiscalia de Lleida va obrir l’any passat un total de 405 diligències prèvies per delictes contra la llibertat com poden ser amenaces, coaccions, detencions il·legals o matrimonis forçats. Es tracta d’un descens del 18,6% respecte a l’any anterior, quan es van registrar 498 casos, segons la Memòria de Fiscalia. Per tipologia, l’any passat hi va haver 227 diligències per amenaces, sis casos d’amenaces condicionals (en les quals la persona que amenaça exigeix una quantitat de diners o imposa una condició a canvi de fer o no fer alguna cosa que perjudiqui a la víctima o a persones relacionades amb ella), cinc detencions il·legals, 98 delictes de coaccions i 26 casos d’assetjament. També cal afegir els 43 casos d’amenaces i assetjament enquadrats en la violència en l’àmbit familiar.

tracking